Ülkesine dönen Raşid Dostum'a saldırı şoku: 10 ölü

Ülkesine dönen Raşid Dostum'a saldırı şoku: 10 ölü

​Uzun bir zamandır Türkiye'de bulunan Afganistan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Raşid Dostum'un Kabil'e inişinin hemen ardından bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda ilk belirmelere göre 10 kişi hayatını kaybetti.

Bir yıldan uzun bir zamandır Türkiye'de bulunan Afganistan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Raşid Dostum ülkesine döndü ancak başkent Kabil'deki havaalanından ayrıldıktan kısa bir süre sonra bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda ilk belirmelere göre 10 kişi hayatını kaybetti.

İçişleri Bakanı Najib Danish patlamanın bomba yüklü bir araçla düzenlenen intihar saldırı olduğunu söyledi. Bakan, Dostum'un yara almadan kurtulduğu patlamada en az 10 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Hayatını kaybedenlerin, Dostum'u korumakla görevli korumalar olduğu öğrenilirken Dostum'un saldırıdan zarar görmediği belirtildi.

Yaklaşık 15 ay kadar önce, Afganistan’ın kuzeyinde Cuzcan bölgesinde yaşanan olaylar ardından, Dostum, taciz, şiddet ve işkence gibi suçlamalardan dolayı ülkeyi terk ederek, Ankara’ya gitmişti. Ankara’da  tedavi amaçlı olduğu belirtilen bu ziyarette başta Afganistan’da Hizbi İslami lideri Gulbeddin Hikmetyar olmak üzere bir grup Afganistanlı yetkililerle de görüşmüştü. Bu görüşmede  Dostum ile  Kabil yönetimi arasında ilişkilerin düzeltilmesi hedeflendiği belirtilmişti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.