Uludağ’da kaybolan kayakçı şahıs bulundu

Uludağ’da kaybolan kayakçı şahıs bulundu

Uludağ’da kayak yaptığı esnada yoğun sisin etkisi ile yönünü kaybeden şahıs bulundu.

Uludağ Milli Parkı, Fatintepe bölgesi Cennetkaya pistinde, Bağlı Köyü istikametine doğru kayak yaparken, yoğun sis nedeni ile yönünü kaybeden D.B.M. adlı şahıs bulundu.

 

Edinilen bilgilere göre Bursa 156 Jandarma ihbar hattını arayan D.B.M.(35) isimli şahıs Uludağ Milli Parkı, Fatintepe bölgesi Cennetkaya pistinde, Bağlı Köyü istikametine doğru kayak yaparken, yoğun sis nedeni ile yönünü kaybederek, ormanlık bir bölgeye geldiğini, yönünü bulamadığını ve kaybolduğunu söyledi.

 

İhbarı alan İl Jandarma Harekât Merkezi, Coğrafi Konum Belirleme Sistemi üzerinden şahsın konumunu belirleyerek, Uludağ Jandarma Arama Kurtarma (JAK) Timi’ni bilgilendirdiği ve olay yerine intikal etmelerini istedi.

 

 JAK Timi şahsa yakın  bir yere gittikten sonra, arazi şartlarının müsaade etmemesi nedeniyle yaya olarak intikale devam etti.

 

Jandarmanın, kaybolan D.B.M. isimli şahsa, Bağlı Köyü,  Paşaçayırı Mevkii olarak adlandırılan bölgede ulaştığı öğrenildi.

 

Şahsın yapılan ilk kontrollerinde herhangi bir sağlık sorununun olmadığı ve Jandarma ekibi refakatinde oteller bölgesine intikal ettirildiği belirtildi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.