Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı İran karşıtı tasarıyı gündeminden çıkardı

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı İran karşıtı tasarıyı gündeminden çıkardı

İran'ın ek nükleer denetimleri askıya aldığı için Tahran aleyhinde bir karar çıkarmaya çalışan ülkelerin girişimi ile hazırlanan tasarı, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Yönetim Kurulu’nun gündeminden çıkarıldı.

Konuya dair açıklamayı, İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatipzade yaptı. Hatipzade, İran karşıtı karar tasarısının Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Yönetim Kurulu’nun gündeminden çıkarıldığını duyurdu.

Hatipzade, “Tahran, Viyana, üç Avrupa ülkesi ile UAEA Yönetim Kurulu'na üye ülkelerin başkentlerinde yürütülen yoğun diplomatik çabalar ile birlikte Çin ve Rusya’nın destek sağlamasıyla İran ile ilgili karar tasarısı kurul toplantısının gündeminden çıkarıldı.” dedi.

“Bugünkü gelişme İran ve UAEA tarafından açılan diplomasi yolunu sürdürebilir ve nükleer anlaşmaya imza atan ülkelerin yükümlülüklerinin tam olarak uygulanması için zemin hazırlayabilir.” diyen Hatipzade, tüm tarafların sağlanan fırsatı değerlendirmesini temenni etti.

UAEA Yönetim Kurulu'nun 3 aylık toplantısı 1 Mart'ta Viyana'da 35 üye ülkenin katılımıyla başlamıştı. ABD, UAEA Yönetim Kurulu toplantısında, Fransa, Almanya ve İngiltere'nin desteğiyle, İran'ın ek nükleer denetimleri askıya aldığı için Tahran aleyhinde bir karar çıkarmaya çalışıyordu. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler