Uluslararası gerilim altın fiyatlarını yükseltti

Uluslararası gerilim altın fiyatlarını yükseltti

İran ile işgalci Amerika arasında çıkan krizden dolayı altın fiyatlarının yükseldiğini belirten sektör temsilcileri, uluslararası gerilimin görüldüğü her vakitte bu yükselişin olacağını ifade etti.

Altın fiyatlarının uluslararası gerilimden doğrudan etkilendiğini belirten sektör temsilcileri, savaşların, çatışmaların ve krizlerin olduğu yerde altın fiyatlarının sürekli yükseleceğine dikkat çekti.

Altın fiyatlarının uzun vadede sürekli artacağına dikkat çeken Diyarbakır'daki kuyumcular, vatandaşların altını, 'güvenli liman' olarak görüp yatırım yapabileceğini söyledi.

"Altın fiyatları savaşla etkilenen bir durumdur"

Altın fiyatlarının yükselmesinin nedenlerine değinen Kuyumcu İhsan Durmaz, "Altın fiyatları şu sıralar çok yüksektir. Bu da uluslararası durumlardan kaynaklanan bir sonuçtur. Altın fiyatları savaşla etkilenen bir durumdur. ABD ve İran devletleri arasında yaşanan krizden dolayı ons fiyatları dünya genelinde yükseldi. Bu duruma bağlı olarak altın fiyatları da aynı oranda yükseldi." şeklinde konuştu.

Son zamanlarda altın satışlarının azaldığını belirten Durmaz, "Şu sıralar altın satışlarında yaklaşık %40 oranında azalma görülüyor. Bu durumun temel sebebi de altın fiyatlarının yükselmesinden dolayıdır. Daha önce çeyrek altın satarken şu anda artık gramla altın satıyoruz. Düğünde gelinlere takılan altın oranında da aynı şekilde düşüş vardır. Örneğin daha önce bir geline 5 adet bilezik alınırken şu anda 4 bilezik daha çok alınmaktadır. Kısacası bu aralar altın alımlarda bayağı düşüş görülmektedir." dedi.

Altın fiyatlarında yakın zamanda ciddi bir düşüşü beklemediklerini ifade eden Durmaz, "Şimdilerde uluslararası anlamda yaşanan krizden dolayı altın fiyatlarında ciddi bir düşüş beklemiyoruz.  Çünkü bütün her yer karışık durumda. Fransa'dan tutun ABD'ye kadar bütün bu ülkeler savaş çığlıkları attığı sürece ons yükselir. Altının ons fiyatının yükselmesi ülkedeki doların yükselmesine sebep olur, bu da altın fiyatlarının artışına sebep olur. Savaşlar olduğu sürece de ons yükselir maalesef." ifadelerini kullandı.

"Her altın düşüşünde altına yatırım yapabilirler"

Vatandaşlara altın yatırımı için tavsiyelerde bulunan Durmaz, "Vatandaşlar her altın düşüşünde altına yatırım yapabilirler. Çünkü dünya böyle savaş içerisinde olduğu müddetçe altın fiyatları hep yükselir." diye belirtti.

Altın fiyatlarının yükselmesinde uluslararası gerilimin etkisine dikkat çeken Kuyumcu Ramazan Elbat, "Altın fiyatının en son yükselmesinin nedeni İran ile ABD arasında çıkan çatışmadan kaynaklandı. Beraberinde altının ons fiyatını yükselti, haliyle lira bazında da yükselişe geçti. Tabi bu altın fiyatının yükselmesi kalıcı bir durum değildi. Neticede son yapılan açıklamalarla yumuşama görüldü. Bu da altın fiyatlarında azalmaya sebep oldu. Örneğin; çarşamba günü has altın fiyatı 310 liraya kadar çıktı. Ancak pazartesi günü 292 liraya kadar düştüğünü gördük. Genel olarak altın ons fiyatları savaştan nemalanan bir durumdur. Savaş oldu mu altın kıymetlenir, paranın değeri düşer." dedi.

"Altının yükselmesinde en çok karlı çıkanlar ellerinde büyük para olanlardır"

Altın fiyatlarının yükselmesinin kimlere yaradığına değinen Elbat, "Altının yükselmesi ve azalmasında en çok karlı çıkanlar ellerinde büyük para olanlardır. Para sahipleri istedikleri gibi piyasayı yönlendirdiler. İstedikleri zaman alım ve satım yaparlar. Kısacası bu durumdan en çok nemalanan bunlardır." şeklinde konuştu.

İLKHA


Uluslararası gerilim altın fiyatlarını yükseltti

Uluslararası gerilim altın fiyatlarını yükseltti

Uluslararası gerilim altın fiyatlarını yükseltti

Uluslararası gerilim altın fiyatlarını yükseltti

Uluslararası gerilim altın fiyatlarını yükseltti

Uluslararası gerilim altın fiyatlarını yükseltti

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler