Ümmet Der `den Susa' da Toplu Bayramlaşma (Foto)

Ümmet Der `den Susa' da Toplu Bayramlaşma (Foto)

Diyarbakır`ın Silvan ilçesinde halkın teveccühünü kazanarak faaliyetlerine devam eden Ümmet Der, üye ve gönüllüleriyle Susa'da bir araya gelerek bayramlaştı.

DİYARBAKIR - Silvan`da yaptığı sosyal ve kültürel hizmetlerle adını duyuran Toplumda Ümmet Anlayışını Yayma ve Yaşatma Derneği (Ümmet Der), üye ve gönüllüleriyle Susa' da bir araya gelerek bayramlaştı. Susa'da yapılan bayramlaşmaya bölgenin tanınmış âlimlerinden Molla Enver Kılıçaslan ve molla Sabri Ortaç ile çok sayıda Müslüman katıldı.
Bayramlaşma ilk olarak mezarlıklar başında, Kerem Terim tarafında okunan Kuranı Kerim tilaveti ile başladı. Okunan Kuran'ı Kerim'den sonra Susa' (Yolaç) ya gelen misafirlere şeker ve tatlı ikramı yapıldı.

 

Küfür Ne Kadar Büyük Olursa Olsun Allahu Teâlâ'nın Büyüklüğü Yanında Bir Hiçtir.

 

Bayramlaşma töreninde bölgenin tanınmış âlimlerinden Molla Sabri Ortaç hoca, yaptığı konuşmada bu bayramın tekbirlerin getirildiği bayram olduğunu belirtti.

 

Ortaç, Hz. Muhammed'in Allah'u Teâlâ'nın Resulü ve elçisi olduğunu ifade ederek, Hz Muhammed ile beraber olan sahabe ve müminlerin vasıflarını ise şöyle sıraladı: "Hz. Muhammed Allah'ın kasıdıdır. Sahabeler ve müminler, kafirlere karşı şiddetlidirler asla zulme karşı boyun eğmezler. Bu ahlak müminlerin ahlakı ve sahabelerin ahlakıdır. Bizimde ahlakımız sahabelerin ahlakı ve mümin kulların ahlakı olmalıdır, küfür ne kadar büyük olursa olsun Allahu Tealanın büyüklüğü yanında bir hiçtir."

 

Ortaç son olarak, Müslümanların kendi aralarında rahmetli, şefkatli ve birbirlerine karşı sevgi ve saygılı olması gerektiğini vurgulayarak ifadelerine son verdi.

 

Bayramlaşma töreni Molla Enver Kılıçaslan'ın yaptığı duayla sona erdi. (Yusuf Batı-İLKHA)

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.