Umut Kervanı 2019 yılında 7 milyon 210 TL yardım yaptı

Umut Kervanı 2019 yılında 7 milyon 210 TL yardım yaptı

​Umut Kervanı, 2019 yılı faaliyet raporunu düzenlediği basın toplantısıyla kamuoyu ile paylaştı.

Toplumdaki ihtiyaç sahibi ve mağdurlara ulaşmak adına her geçen gün yardım faaliyetlerini arttırarak devam ettiren Umut Kervanı, 2019 yılında yurtiçi ve yurtdışında toplamda 57 bin 328 aileye 7 milyon 210 TL yardım ulaştırdı.

Umut Kervanı Genel Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısıyla 2019 yılı faaliyet raporunu kamuoyu ile paylaşan Umut Kervanı İnsani Yardım Eğitim ve Kültür Vakfı, gerçekleştirdiği faaliyetleri şeffaflık ilkesiyle yaptıklarını, gelen yardımları bekletmeksizin zamanında ihtiyaç sahiplerine ulaştırarak hayırseverleri ve kamuoyunu da bu konuda bilgilendirdiklerini ifade etti.

Vakıf adına faaliyet raporunu kamuoyu ile paylaşan Umut Kervanı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, "Faaliyetlerimizi vakıf senedimizde belirtilen amaçlarımız doğrultusunda yönetim kurulu kararları ile uygulamaya koyduk. Her yıl düzenli olarak yaptığımız gibi bu yılda geçen yıl faaliyet raporumuzu kamuoyuyla paylaşıyoruz." dedi.

On binlerce aileye çeşitli yardımlar yapıldı

Kurtaran, "Yıl içerisinde yaklaşık 2 bin 570 aileye toplamda bir milyon 365 bin 330 TL değerinde nakdi yardım yapıldı. Mübarek Ramazan ayında fakir ve muhtaç ailelere ulaştırılmak üzere hayırseverlerin desteği ile gıda paketleri hazırlanarak üye ve gönüllülerimiz aracılığıyla dağıtımı yapıldı. Ramazan dışında da farklı tarihlerde gıda kolileri hazırlanarak muhtaç ailelere ulaştırıldı. Yıl içerisinde toplamda 17 bin 805 aileye 2 milyon 238 bin 286,18 TL değerinde gıda kolisi dağıtımımız oldu. Kurban Bayramı'nda kurban keseceklerden vekâletleri alınarak kurbanları kesildi.  Kurban kesiminden bağışlanan etlerden 22 bin 508 aileye bir milyon 420 bin 760,27 TL değerinde kırmızı et dağıtıldı. Kurban Bayramı dışında 331 aileye toplamda 8 bin 220 TL değerinde beyaz et yardımı yapıldı." diye konuştu.

Büyük çoğunluğu yurt dışında olmak üzere 252 adet adak ve akika kurbanı toplamda 151 bin 377,40 TL tutarı karşılığında kestirilerek bağışlanan etin ihtiyaç sahiplerine dağıtıldığını belirten Kurtaran, farklı kalemlerde yapmış oldukları yardımları şu şekilde sıraladı:

2019 Eğitim ve öğretim yılı başında bin 118 ailemizin öğrencilerine toplamda 91 bin 928,27 TL değerinde kırtasiye malzemesi yardımı yapıldı. Ramazan ve kurban bayramları öncesinde yetim ve mağdur çocukları olan 6 bin 846 aileye toplamda 858 bin 583,02 TL değerinde giyim yardımı yapıldı. İhtiyaç sahibi olan 414 aileye toplam 165 bin 370, TL değerinde çeşitli ev eşyası yardımı yapıldı. İhtiyaç sahibi ve mağdur 299 aileye 122 bin 330 TL değerinde yakacak yardımı yapıldı. İhtiyaç sahibi ve mağdur 530 aileye 23 bin 765 TL değerinde çuval un yardımı yapıldı. Bin 813 aileye 94 bin 960 TL değerinde temizlik ürünü yardımı yapıldı. Yetim ve mağdur olan bin 971 ailenin çocuklarına 103 bin 160 TL değerinde ayakkabı yardımı yapıldı. Hem yerelde hem de ülkelerindeki savaştan dolayı ülkemize sığınan 220 aileye toplamda 25 bin 918 TL değerinde sıcak yemek yardımı yapıldı.

Yurtdışında birçok kalemde yüzbinlerce TL yardım yapıldı

 Başta Bangladeş olmak üzere medresede okuyan talebelerin Kur'an-ı Kerim ihtiyacını gidermek için 7 bin 793,78 TL değerinde Kur'an-ı Kerim hediye ettiklerini söyleyen Kurtaran, "Bangladeş'te Arakan Kamplarında bir mescit yapıldı. Ramazan ayında çeşitli ülkelerde iftar sofraları kurarak bin 250 kişiye 26 bin 213,37 TL değerinde iftar verildi. Yurtiçinde ve yurtdışında 407 aileye çeşitli kalemlerde 199 bin 248,90 TL değerinde yardım yapıldı. Afrika'da susuzluk çeken kardeşlerim için hayırseverlerimizden gelen yardımlar çerçevesinde 291 bin 937,80 TL karşılığında 63 adet su kuyusu açtırıldı." şeklinde konuştu.

Yapılan çalışmalar her hafta Rehber TV ekranlarında duyuruldu

2019 yılı içerisinde üç kıtada yayın yapan Rehber TV'de "Umut Kervanı" programında her hafta farklı kişilerle program gerçekleştirdiklerini hatırlatan Kurtaran, "Vakfımızın veya kendileri ile protokol yaptığımız derneklerimizin yaptıkları yardımlara yer vererek toplumda mağdur ve ihtiyaç sahibi olan halkımıza nasıl ulaştığımızı, onlara hangi şartlarda yardım yaptığımızı anlattık. Bununla beraber canlı yayına katılarak ihtiyaç sahibi olan ailelerimize katkı sunanların yardımlarını TV programı sonrasında mağdur ailelerimize ulaştırdık. Başta Yemen olmak üzere İslam coğrafyasının birçok ülkesinde gerek savaştan dolayı gerek kıtlıktan dolayı ve gerekse imkânsızlıklar yüzünden biçare kalmış aç-susuz kardeşlerimize vakfımızın acil yardım çağrısı sonrasında hayırsever vatandaşlarımızdan gelen yardımları ulaştırdık." ifadelerini kullandı.

"57 bin 328 aileye 7 milyon 210 bin 181,99 TL yardım yapıldı"

Kurtaran, "Yıl içerisinde resmî kurumlara, basın yayın kuruluşlarına, iş adamlarına, esnaflara ve halkımızdan birçok kesime ziyaretler gerçekleştirerek hem vakfımızın faaliyetleri konusunda tanıtımda bulunduk hem de hayırseverler ve ihtiyaç sahipleri arasında köprü vazifesi görerek birçok yardımı gerçekleştirdik ve mağduriyeti giderdik.  2019 yılı içerisinde Umut Kervanı olarak ayni ve nakdi olarak toplam da 57 bin 328 aileye 7 milyon 210 bin 181,99 TL yardım yapıldı." diye konuştu.

Yaptıkları yardım çalışmalarına vesile olan hayırseverlere teşekkür eden Kurtaran, son olarak şunları kaydetti:

"Umut Kervanı olarak geçen yıllarda fakir, muhtaç ve yetim ailelerimize nasıl umut olduysak, İnşallah 2020 yılında da iyilik kervanı olarak umutları yeşertmeye devam edeceğiz. Bu konuda aracılığımız ile ihtiyaç sahibi mağdur ve yetimlere yardımlarını esirgemeyen tüm hayırseverlerimize bir kez daha teşekkür eder, Rabbimizden kendilerine kat kat ecir vermesini dileriz. Rabbimiz, yaptıkları tüm yardımları katında kabul etsin mallarını bereketlendirsin ve bedenlerine sıhhat afiyet versin. Bununla beraber Umut Kervanı Vakfımızın çağrısına cevap vererek yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırma konusunda bizleri yalnız bırakmayan, ihlâsla samimiyetle fedakârlık yapan kardeş ve bacılarımıza teşekkür eder, Rabbimizden kendilerinden razı olmasını dileriz."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.