Umut Kervanı Adana’da Ramazan ayı öncesi yüzlerce aileye yardım ulaştırdı

Umut Kervanı Adana’da Ramazan ayı öncesi yüzlerce aileye yardım ulaştırdı

İmkanları ölçüsünde dünyanın dört bir yanında insani yardımlarda bulunan Umut Kervanı Vakfı, Adana’da Ramazan ayı öncesi yüzlerce aileye erzak yardımında bulundu.

Yaklaşan Ramazan ayı öncesinde kendilerine yardım başvurusunda bulunan 4 bin aileye ulaşmanın gayreti içerisinde olan Adana Umut Kervanı yetkilileri, İLKHA aracılığıyla hayırseverlere seslendi.

Ramazan ayı içerisinde Müslümanların fitre ve zekatlarına daha fazla önem verdiğini ifade eden Adana Umut Kervanı Başkan Yardımcısı Cevdet Dizlek, bir dirhem sadakanın bin belayı def ettiğine dair Peygamber Efendimiz Hazrerti Muahmmed Mustafa’nın (Sallahu Aleyhi ve Sellem) hadisinin olduğunu anımsattı.

Tarih boyunca çeşitli hastalıkların yaşandığını, veba tarzı hastalıklar yaşandığı dönemde İslam alimleri toplanıp daha fazla ibadet ve yardım etme kararı aldıklarını hatırlatan Dizlek, toplumların ibadet ve yardım faaliyetlerine yöneldiğinde musibetlerden kurtulduğunu söyledi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 musibeti başta olmak üzere insanımızı çepeçevre kuşatan maddi ve manevi musibetlerden kurtulmanın yolunu muhtaçların duasını almaya bağlayan Dizlek, “Küresel boyutta bir salgınla karşı karşıyayız. Bu musibetten bizlerde kurtulmak istiyorsak, içimizde ki yardıma muhtaç kişilere ulaşmalıyız. Toplum olarak muhtaçların duasını almalıyız. Gerçekten muhtaç ve fakirlere yardım etmek çok önemlidir. İslam tarihinde de durum budur. Peygamber Efendimiz de muhtaçlara sürekli yardım etmiş, yetimlerin başını okşamıştır. Bizlerde Müslüman olarak bu görevimizi yerine getirmeliyiz.” diye konuştu.

Sadaka, infak, zekât vermenin Rabbimiz ile ticaret yapmak olduğunu aktaran Dizlek, “Allah ile ticaret yapan kaybetmez. Allah ile ticaret yapıp malımızın zekatını vermeliyiz ki kazanan biz olalım. Eğer ibadetimizden ve yardım faaliyetlerinden uzak durursak belalara merhabamız olacaktır. Kendi selametimiz için İslami ve insani faaliyetlere önem vermeliyiz.” dedi.

Basın mensuplarıyla sık sık bir araya geldiklerini ve İLKHA aracılığıyla hayırseverlere seslenmek istediğini belirten Dizlek, şöyle dedi:

“Bizlere müracaat eden 4 bin muhtaç aileye ulaşmak istiyoruz. Zengin ile fakir arasında köprü olmak istiyoruz. Sizlerin fitre, zekât ve sadakalarınıza fakirlere ulaştırma adına talibiz. Hayırseverlerimiz dilerlerse yardım faaliyetlerine kendileri de katılabilir. Milli ve manevi değerlerimizle yetişen talebelerimiz var. Medreselerde İslami ilimler tahsis eden alim ve alimelerin de ihtiyaçlarını da karşılıyoruz. Toplumun selameti adına ilim talebeleri için de yardım faaliyetlerimiz sürmektedir.” 


Umut Kervanı Adana’da Ramazan ayı öncesi yüzlerce aileye yardım ulaştırdı

Umut Kervanı Adana’da Ramazan ayı öncesi yüzlerce aileye yardım ulaştırdı

Umut Kervanı Adana’da Ramazan ayı öncesi yüzlerce aileye yardım ulaştırdı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.