Umut Kervanı Adıyaman'da ihtiyaç sahibi ailelere yardımda bulundu

Umut Kervanı Adıyaman'da ihtiyaç sahibi ailelere yardımda bulundu

Umut Kervanı, Adıyaman'ın Kâhta ilçesinde, ihtiyaç sahibi onlarca aileye gıda ve nakdi yardımda bulundu.

Amaçlarının ihtiyaç sahibi ailelerin mağduriyetini gidermek olduğunu belirten Umut Kervanı Kâhta Temsilcisi Mehmet Sivil, kendilerine ulaşılması için hayırseverlere çağrıda bulundu.

Hayırsever ile ihtiyaç sahibi aileler arasında köprü görevi kurmaya devam edeceklerini belirten Sivil, "Bizler İslam'ın kardeşlik esaslarını ve insanlığa bakış açısını toplumun her katmanına yaymak ve bu bağlamda ihtiyaç sahibi her insanın elinden tutmak istiyoruz. Dinimiz ihtiyaç sahibi olan insanların ırkına ve inancına bakmadan onlara sahip çıkmamamızı emrediyor. Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (Sallallahu Aleyhi Vesselem) bu konuda, 'Yarım hurmayla da olsa sadaka veriniz.' buyuruyor." dedi.

Her ay düzenli olarak yardım ettikleri aileler olduğu gibi dönemsel yardım yaptıkları ailelerin de olduğunu belirten Sivil, "Genelde ilimiz, özelde de ilçemizde işsizlik oranı fazla olduğu için halkımız fakirlikle mücadele ediyor. Bizler de bu konuda elimizden geldiği kadar fakirlikle mücadele anlamında vatandaşlarımızın sıkıntılarının giderilmesi için çalışmaya gayret ediyoruz. Özellikle soğuk kış günlerinde, sıcak bir yemek pişmesini bekleyen ailelerimiz var. İşsizliğin ve fakirliğin getirdiği bazı sıkıntılar sadece o aileleri değil, toplumun da ifsat olmasına sebebiyet veren durumlar oluşabiliyor. Bundan dolayı hayırseverlerin ihtiyaç sahibi kardeşlerimizim elinden tutmasını ve daha güzel yarınlara umutla bakabilmesini sağlamak adına, onları da Umut Kervanında umut olmaya davet ediyoruz." çağrısında bulundu. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler