​Umut Kervanı deprem bölgesinde yardımlarını sürdürüyor

​Umut Kervanı deprem bölgesinde yardımlarını sürdürüyor

​Sivrice merkezli meydana gelen depremden hemen sonra çalışmalarına başlayan Elazığ Umut Kervanı, tespitli çalışmaları sonucu farklı illerden gelen yardım paketlerinin dağıtımında koordinatörlük yürütüyor.

Mağdur olan vatandaşların yüzünü güldüren yardımlarla çalışmalarını devam ettiren Elazığ Umut Kervanı Derneği Başkan Yardımcısı Nihat Bakşi, depremzedelerin yaralarını sarmaya çalıştıklarını belirtti.

Bakşi, "Bizler gece gündüz durmadan dur durak demeden depremzedelerin yaralarını sarmak için mücadele ediyoruz.  Allah razı olsun deprem olduğundan bugüne kadar kardeş derneklerimiz bizi yalnız bırakmadılar. Bize büyük bir moral verdiler ve bize destek oldular. Çok güzel bir dayanışma koordineli çalışıyoruz. Bugün de inşallah Rabbim izin verirse Bingöl Umut Kervanına mensup kardeşlerimizle merkezi Avrupa'da bulunan IHO-EBRAR ve Avrupa Yetim Eli Derneği ve Yetimler Vakfı ile beraber organizeli bir şekilde muhtaç olan ve mağdur olan depremzedelere yardımlarımızı birlikte ulaştırmaya çalışıyoruz. Bizi yalnız bırakmadıklarından dolayı Elazığ Umut Kervanı Derneği olarak kendilerine teşekkür ediyoruz." dedi.

Yoğun çalışma içerisinde olduklarını söyleyen Bakşi, dengesiz ve plansız bir dağılım olduğunu, bu nedenle mağduriyetin yaşandığını ifade etti.

Bingöl Umut Kervanı Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Refik Gönül ise yardımlarını Elazığ Umut Kervanı Deneği aracılığı ile yapacaklarını belirterek geçmiş olsun dileklerini bildirdi.

Bingöl’den gelen yardımların çadırda yaşayan vatandaşlara teslim edilmesinin ardından dağıtım son buldu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler