Umut Kervanı depremzedelere kavurma dağıttı

Umut Kervanı depremzedelere kavurma dağıttı

Umut Kervanı, 6 Şubat'ta meydana gelen depremin ardından konteyner ketlerde yaşamlarına devam eden depremzedeleri unutmadı.

Depremin ilk anından bugüne depremzedelerin yanında yer aldıklarını belirten Umut Kervanı Kahta Temsilcisi Mehmet Sivil, depremde zarar gören her bir vatandaşı sormaya devam ettiklerini kaydetti.

Depremin etkilerinin ve deprem nedeniyle oluşan ihtiyaçların her geçen gün farklılaştığına değinen Sivil, ihtiyaç ve gönderilen malzemeler doğrultusunda aracı olmaya çalıştıklarını belirtti.

Kurban Bayramı nedeniyle hayırseverler tarafından dağıtılmak üzere hazırlanan kurban eti ve kurban etinden hazırlanan kavurmaların dağıtımında aracılık yaptıklarını dile getiren Sivil, hayırseverlere yardımlarından dolayı teşekkür etti.

Depremde evleri orta, ağır hasarlı ve yıkılan vatandaşların yerleştirildiği konteyner kenti ziyaret ederek ihtiyaçlarını not aldıklarını belirten Sivil, depremzedelerin yanında yer almaya devam edeceklerini kaydetti.

"Kardeşlerimizin yüreğini serinletebilme adına elimizden gelen çalışmayı yapmaya devam ediyoruz"

Sivil, "Malumunuz ilimizle birlikte 11 ilde çok şiddetli bir deprem meydana geldi. 50 bini aşkın kardeşimiz hayatını kaybederken yüzbinlerce kardeşimiz engelli duruma geldi ve milyonlarca vatandaşımız da evsiz kaldı. Durum böyle olunca çalışma alanımıza daha geniş tutmaya ev ihtiyaç duyulan malzemeleri temini noktasında daha sıkı çalışmaya başladık. Yaz aylarının sıcağında kardeşlerimizin yüreğini serinletebilme adına elimizden gelen çalışmayı yapmaya devam ediyoruz. Bizler toplum olarak inancımız gereği hayırsever bir toplum ve yardımlaşma noktasında da kardeşlerimizi kendimize tercih edebilecek bir anlayışa sahibiz elhamdülillah. Bundan dolayı hayırsever kardeşlerimizin göndermiş oluğu her bir yardımı en ince ayrıntısına kadar hesap edip o şekilde ihtiyaç sahibi ailelere ve yetim çocuklarımıza ulaştırıyoruz." dedi.

Depremin etkilerinin devam etiğini belirten Sivil, "Bugünde kurban etlerini bize ulaştıran hayırsever kardeşlerimizin kurban etlerini kavurma yaparak konteyner kentlerde kalan kardeşlerimize verdik. Malumunuz konteyner kentlerdeki her bir konteyner zorunlu hallede barınabilecek ölçülerde olduğunda orada büyük bir buzdolabı veya derin dondurucu bulundurmak imkânsızdır. Bizde bundan dolayı kardeşlerimizin Kurban Bayramı'nın feyzini unutmamaları ve hatırlandıklarını bilmeleri için etleri uzun süre kullanabilecekleri şekilde kavurma yaparak dağıttık. Rabbim hem bizim hem hayırseverlerin emeğini boşa çıkamasın. Rabbim depremden etkilenen kardeşlerimizi de bir an önce sıcak yuvalarına geçecek bir imkana kavuştursun." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.