Umut Kervanı Ergani'de gıda yardımında bulundu

Umut Kervanı Ergani'de gıda yardımında bulundu

​Umut Kervanı, Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde ihtiyaç sahibi ailelere gıda ve ayakkabı yardımında bulundu.

Merkezi İstanbul'da bulunan Umut Kervanı Vakfı, Ergani'de ihtiyaç sahibi ailelere gıda ve ayakkabı yardımında bulundu.

Yapılan yardımlar hakkında bilgi veren Umut Kervanı yetkililerinden Mustafa Öz, yardımlar vesilesiyle ihtiyaç sahiplerinin sevinçlerine ortak olduklarını söyledi.

Öz, "Kurban Bayramı münasebetiyle halkımıza bayramı yaşatmak, bayram sevincine onları da ortak etmek için bayram öncesi onlarca aileye gıda, başta köyler olmak üzere yüzlerce aileye giyim ve ayakkabı yardımında bulunduk. Kurban, ceddimiz Hz. İbrahim’den bize miras kalmıştır. Hz. İbrahim (as) en sevdiği ciğerparesini Allah’a (cc) kurban etmek için fedakârlıkta bulundu. Allah-u Teâlâ da bu samimiyetinden dolayı onu o imtihandan başarıyla çıkardı. İsmail’in yerine kurban gönderdi. Bizler de sevdiğimiz mallardan Allah (cc) yolunda insanları, Müslümanları faydalandırmak, sevindirmek istiyoruz." dedi.

Kurban bayramı hazırlıkları hakkında da bilgi veren Öz, şöyle konuştu:

"Kurbanlıklarımızı hazırladık. Kurban Bayramı birinci günü Cuma namazından sonra kurbanlarımızı keseceğiz. Bayramın ikinci gününde de fakir fukaraya etlerimizi dağıtıp onları sevindireceğiz. Rabbimiz, bizleri ve tüm hayır sahibi kardeşlerimizi dergâh-ı izzetinde mükâfatlandırsın. Maddi, manevi fedakârlıkta bulunan kardeşlerimizi keremiyle mükâfatlandırsın inşallah. Rabbimizden sevinçli, mutlu bayramlar yaşatmasını dileriz." (İLKHA)






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler