Umut Kervanı Gazze'de günlük 10 bin kişiye iftar veriyor

​​​​​​​İşgal rejiminin saldırılarının başladığı günden bu yana yaklaşık 6 aydır Filistin'e yönelik yardım çalışmalarını aralıksız sürdüren Umut Kervanı, Ramazan ayında kurduğu 8 farklı aşevi ile günlük 10 bin kişiye iftar ve sahur yemeği ikram ediyor.

Ramazan ayının gelmesiyle eş zamanlı olarak 20'den fazla ülkede yardım çalışmalarını sürdüren Umut Kervanı, Gazze'de devam eden soykırım ve bombardıman altında zor şartlarda oruç tutmaya devam eden Müslüman halka iftar ve sahur yemeği ikram ediyor.


Bölgede kurduğu aşevleri ile günlük ortalama 10 bin kişiye ulaşan Umut Kervanı, daha fazla insana ulaşabilmek adına hayırseverlere çağrıda bulundu.

Yaptıkları yardım çalışması ile ilgili İLKHA muhabirine konuşan Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, "Ramazan ayının içerisindeyiz. Rabbim bizleri Ramazan'a ulaştırdı. Özlemle beklediğimiz bir aydı. Çünkü Peygamber efendimizin bildirmesiyle başı rahmet, ortası mağfiret sonu da cehennemden azat olan bir aydır. İslam ümmetinin şu an içinde bulunduğu durumdan dolayı kalplerimiz acılı. Özellikle Filistin'deki durum gerçekten içler acısı. Gazze'deki kardeşlerimiz şu anda açlık ile karşı karşıya. Bizler de Umut Kervanı olarak savaş boyunca yardımlarımızı ulaştırmaya devam ettik. Şu an özellikle Kuzey Gazze başta olmak üzere, Refah’ta güneyde ve özellikle Han Yunus'un orta bölümlerde ciddi bir şekilde açlık var. Bizler de Umut Kervanı olarak Ramazan öncesinde Gazze'de aşevimizi programlayarak her gün yaklaşık 10 bine yakın kardeşimize iftar veriyoruz. Bu şekilde de kardeşlerimizin yaralarına merhem olmaya çalışıyoruz." dedi.

1-001.png

Daha fazla kişiye ulaşmak için hayırseverlere çağrı

Yaptıkları yardımların yetersiz olduğunu belirterek daha fazla kişiye ulaşmak adına hayırseverlere çağrıda bulunan Kurtaran, "Özellikle buradan hayırseverlerimize seslenmek istiyorum! Ciddi bir şekilde sıkıntı var. Umut Kervanı olarak Gazze'de şu an bu güzel ameli icra edebiliyoruz. Kardeşlerimize bir bardak su, bir tas çorba da olsa ikram edebiliyoruz. Hem sahurlarını hem de iftarlarını açabilmeleri için organizasyonumuzu yapmışız. Verdiğimiz iftar sayısı yetersiz. Bu konuda hayırseverlerimize çağrıda bulunuyoruz! Kardeşlerimiz bu konuda bizleri daha fazla desteklerlerse inşallah bizler de bu sayılarımız çoğaltarak oradaki kardeşlerimize Ramazan boyunca hem iftar hem de sahur vereceğiz. Bu konuda hayırseverlerin desteklerini bekliyoruz. Rabbim şimdiden hayırlarını yapan tüm hayırseverlerden razı olsun." diye konuştu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.