Umut Kervanı Genel Başkan Yardımcısı Karakaş: Yaraları sarmak için yardımlarımıza devam edelim

Umut Kervanı Genel Başkan Yardımcısı Karakaş: Yaraları sarmak için yardımlarımıza devam edelim

Kahramanmaraş merkezli depremlerinden başından bu yana gıda ve sıcak yemek yardımlarına devam ettiklerini belirten Umut Kervanı Genel Başkan Yardımcısı Karakaş, hayırseverlere çağrıda bulundu.

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremin ilk gününde üye ve gönülleriyle sahada olup yardım çalışmalarına devam ettiklerini belirten Umut Kervanı Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Karakaş, sadece Adıyaman'da günlük 25 bin kişiye sıcak yemek dağıttıklarını söyledi.

Özellikle depremzedelere ulaştırmak üzere gıda konusunda ciddi sorunlar yaşadıklarını belirten Karakaş, hayırseverlerin yardımlarını aksatmadan devam etmeleri çağrısında bulundu.

Yaşanan yıkımın çok büyük olduğundan dolayı gıda ve hijyen ihtiyaçlarının olduğunu belirten Karakaş, "Depremin 21'inci gününde Adıyaman'dayız. Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı olarak çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Özellikle gıda konusunda ciddi sorunlar var. Geçen gün 30 bin kişiye sıcak yemek dağıttık ama ortalama günde 25 bin kişiye sıcak yemek dağıtıyoruz. Birde yemek noktalarına gelemeyenler var. onlar içinde bakliyat ve hijyen yardımında bulunmamız gerekiyor. Özellikle bir evin ihtiyacı olan ürünleri giderilmesi gerekiyor." dedi.

"Depremzedelerin yaralarını sarmak için yardımlarımıza devam edelim"

STK'ların gücünün bir yere kadar olduğunu ifade eden Karakaş, özellikle hayırseverlerden daha fazla duyarlılık beklediklerini belirterek şunları söyledi:

"Çünkü önümüzde bir Ramazan ayı var ve Adıyaman'da korkunç bir yıkım var. Bu halkın yaralarının sarılması ve aş ihtiyacının giderilmesi için bir çaba içerisinde olmamız gerekiyor. Özellikle hijyen malzemesi, kuru bakliyat ve yağ konusunda ciddi yardımların olması gerektiğini düşünüyoruz. İlk günlerde ciddi yardımlar geldi ama şu an yardımlarda azalmalar olmaya başladı. Şu anda gıda dağıtımını yapamıyoruz. Dağıtım yapabilmemiz için gerekli yardımların gelmesi çağrısında bulunuyoruz. Tüm Türkiye'ye çağrımız makarnadan fasulyeye, nohuttan pirince ve kahvaltılığa kadar gıda anlamında tüketilebilecek her şeye ihtiyaç var. Çünkü buradaki insanlar çalışamadığı için yemek ihtiyaçlarını gidermemiz gerekir. Bu konudaki istirhamımız budur ve lütfen yardımlarımızı aksatmayalım."(İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler