Umut Kervanı, Hataylı depremzedelerin umudu oldu

Umut Kervanı, Hataylı depremzedelerin umudu oldu

Umut Kervanı, Hatay merkezde kurduğu Deprem Koordinasyon Merkezinde, depremzede ailelerin ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremin ilk gününden bu yana kardeş yardım kuruluşları olan Yetimler Vakfı, Avrupa Yetim Eli ve IHO-EBRAR ile koordineli bir şekilde yardım çalışmalarını yürüten Umut Kervanı, yüzlerce aileye battaniye, giyim, bebek bezi ve su yardımında bulundu.

Hatay’ın merkez Defne ilçesi Çekmece Mahallesinde kurduğu Deprem Koordinasyon Merkezinde günlük yaklaşık olarak 10 bin kişiye sıcak yemek hizmeti veren Umut Kervanı, haftanın salı, perşembe ve cumartesi günleri temel gıda malzemelerinin yanında kahvaltılık, su, temizlik ürünleri, giyim, battaniye ve soba gibi ayni yardımlarda bulunarak depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor.

Yapılan tüm yardımların kayıt altına alındığı sosyal market çadırında belirlenen ihtiyaçlar doğrultusunda bugün de yüzlerce aileye battaniye, giysi, su ve bebek bezi dağıtıldı.

Sürdürülen çalışmalarla ilgili Umut Kervanı Vakfı Hatay Koordinatörlerinden Mehmet Refik Menteş, başlattıkları çalışmanın uzun vadeli olduğunu belirterek, yapılacak yardımlar doğrultusunda faaliyetlerini sürdüreceklerinin altını çizdi.

“Çalışmamızı Ramazan ayının sonuna kadar sürdürmeyi hedefliyoruz”

Depremin 34’üncü gününde olduklarını hatırlatan Menteş, “İki hafta önce Hatay’ın merkez Defne ilçesine geldik ve burada tam teşekküllü tesisimizi kurduk. Gerek sosyal market, gerek depo ve gerekse aş evimizi kurarak halkımıza hizmet etmeye başladık. Günlük ortalama 10 bin kişilik sıcak aş çıkarıyor, haftanın salı, perşembe ve cumartesi günlerinde bazen gıda bazen giyim ve ısıtmaya yönelik hayırseverlerden gelen malzemeleri dağıtarak depremzedelere yardımcı olmaya çalışıyoruz.” dedi.

Bayan gönüllülerin yaptığı çalışmaya da yer veren Menteş, “Bu çalışmalarımızın yanında bayan kardeşlerimiz, depremzede bayanların temel kişisel ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyorlar. Aynı zamanda depremden etkilenen çocuklarımıza psikososyal destek olacak şekilde yardımcı oluyorlar. Bu çalışmamızı Ramazan ayının sonuna kadar sürdürmeyi hedefliyoruz. Hayırseverlerin desteklerinin devam etmesi durumunda gücümüz nispetinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz inşallah.” ifadelerini kullandı.

“Burada ciddi bir mağduriyet var ve bunlara yetiştirebilmemiz için desteğinize ihtiyacımız var”

Hayırseverlere seslenen Menteş şunları söyledi: “Bu çalışmayı yaparken gönüllülerimizin sayısı noktasında herhangi bir sıkıntı yaşamıyoruz fakat maddi alanda hayırseverlere çağrıda bulunmak istiyorum. Bu musibetin yaraları uzun vadeli bir süreçtir. Bizler halkımızın acılarını paylaşmak, hafifletmek ve destek olmak istiyoruz. Bunu yapabilmemiz için gerçek manada hayırseverlerin bizlere destek sunmasını istiyoruz. Bu yardımlar giyim veya temizlik malzemesi olabilir ama gıda ağırlıklı olmasını isteriz. Ayni veya nakdi konuda halkımıza yardımcı olmak isterken istediğimiz seviye bazen gelemiyoruz. Burada ciddi bir mağduriyet var ve bunlara yetiştirebilmemiz için desteğinize ihtiyacımız var.”

Hayırseverlere teşekkürlerini ileten Menteş, “Bu konuda kolektif olarak birbirimize destek olursak Allah’ın izniyle bu yükü güzel bir şekilde kaldırabileceğimize inanıyorum. Allah-u Teala yapmış ve yapacağınız hayırları kendi rızası için kabul buyursun. Şüphesiz yapılan yardımları Allah-u Teala karşılıksız bırakmayacaktır. Hem dünya hem ahirette karşılığının görüleceğine inanıyoruz.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.