Umut Kervanı 'Kurbanınız Umut Olsun' temasıyla kurban çalışmalarına başladı

Umut Kervanı 'Kurbanınız Umut Olsun' temasıyla kurban çalışmalarına başladı

​Her yıl Kurban Bayramı’nda on binlerce ihtiyaç sahibi aileye kurban eti ulaştıran Diyarbakır Umut Kervanı, bu yıl "Kurbanınız Umut Olsun" sloganıyla yapacakları kurban çalışmalarında hedeflerinin on binlerce aileye ulaşmak olduğunu belirtti.

İhtiyaç sahiplerine yönelik yardım faaliyetlerinde bulunan Diyarbakır Umut Kervanı, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu sene de kurban eti çalışmalarını sürdürmek üzere bağış kabulüne başladı.

Bu yıl yapılacak kurban eti çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Diyarbakır Umut Kervanı Başkanı Şahin Elelçi, geçtiğimiz yıl 7 bin 500 aileye ulaştırdıkları kurban eti yardımını bu sene 20 bin aileye ulaştırmayı hedeflediklerini söyledi.

Umut Kervanı olarak 2021 kurban faaliyetinin startını verdiklerini belirten Elelçi, "Her yıl olduğu gibi aynı tecrübe ve birikimlerimizle bu sene de kurban faaliyetimizi gerçekleştirmiş olacağız. Dolayısıyla tüm hazırlıklarımızı tamamlama aşamasındayız. Bununla birlikte tüm üye ve gönüllülerimizle beraber yaklaşmakta olan bu mübarek Kurban Bayramı'nda da yine muhtaç, çaresiz, mazlum ve geçen yıl olduğu gibi pandemi mağdurlarına inşallah bağışçı ve hayırseverlerimizle birlikte bu mutluluğu yaşatacağız." dedi.

"Yardım bekleyen 10 binin üzerinde muhtaç ve mağdur aile var"

Bilindiği üzere geçen yıl olduğu gibi bu sene de pandemi sürecinin devam ettiğini hatırlatan Elelçi, "Dolayısıyla bizlerde inşallah gerekli tedbir değdiğimiz hijyen kurallarına uyarak inşallah nezih bir ortamda bu faaliyetlerimizi gerçekleştireceğiz. Bu sebeple Umut Kervanı olarak bizlere başvuru yapmış ve kayıtlı olan 10 binin üzerinde muhtaç ve mağdur aile bulunmaktadır." ifadelerini kullandı.

Bu mağduriyetlerin her daim yenilenmesi dolayısıyla hayırseverlerden beklentilerinin olduğuna vurgu yapan Elelçi, "Başta Diyarbakır olmak üzere tüm bağışçı ve hayırseverlere kesecekleri kurbanlıklarla alakalı olarak yollarını gözleyen ve beklemekte olan bu çaresiz, mağdur ve muhtaçlara elbette el uzatacaklardır. Hayırsever ve bağışçıların kurban vekaletlerini vermeleri halinde inşallah Umut Kervanı'n da kayıtlı olan bu ailelere ulaştıracağız." şeklinde konuştu.

"Hedefimiz 20 bin aileye ulaşmak"

Bu yıl 'Kurbanınız Umut Olsun' temasıyla yola çıktıklarının altını çizen Elelçi, umut ve bekleyişlere cevap vermek adına söz konusu faaliyetleri gerçekleştireceklerini belirtti.

Kurban etini ulaştırmayı hedefledikleri aile sayısına da değinen Elelçi, şunları söyledi:

"Geçtiğimiz yıl toplamda 7 bin 500 aileye kurban eti dağıttık. Bu yıl ise hedefimiz 10 binleri aşıp 20 bine ulaşmaktır. Diyarbakır'ın büyük bir şehir olmasıyla beraber pandemi sürecinde olumsuz etkilenen çok oldu. Bunları göz önüne aldığımızda kesilecek kurban etleri, bayram sevinciyle beraber ailelerimize ulaştıracağız."


Umut Kervanı 'Kurbanınız Umut Olsun' temasıyla kurban çalışmalarına başladı

Umut Kervanı 'Kurbanınız Umut Olsun' temasıyla kurban çalışmalarına başladı

Umut Kervanı 'Kurbanınız Umut Olsun' temasıyla kurban çalışmalarına başladı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.