Umut Kervanı Malatya İl Koordinatörü Sevgili: Bayram yemeği ikramından sonra aş evimizi kapatacağız

Umut Kervanı Malatya İl Koordinatörü Behcet Sevgili, Yetimler Vakfı, Avrupa Yetim Eli ve IHO EBRAR’la birlikte depremin ilk gününden beri sundukları aş evi hizmetini bayramın ilk günü Bayram yemeği ikramının ardından sonlandıracaklarını söyledi.

Kahramanmaraş depremlerinde ağır tahribatın oluştuğu Malatya’da, İslami yardım kuruluşlarının hizmetleri takdir topluyor. Depremin ilk gününden itibaren sahaya inen yardım kuruluşları, depremzedelerin temel ihtiyaçlarını karşılamak için adeta seferber oldular.

İslami yardım kuruluşlardan; Umut Kervanı, Yetimler Vakfı, Avrupa Yetim Eli ve İHO EBRAR, bir yandan depremzedelerin aş ve temel ihtiyaçlarını karşılarken bir yandan da manevi destek ve psikososyal destek hizmeti sundular. Yardım kuruluşları, mübarek Ramazan ayının başlamasıyla, depremzedelerin temel ihtiyaçlarının yanı sıra binlerce kişiye iftar yemeği ve sahur ikramında bulunarak kendilerine “Umut” oldular.

Umut Kervanı Malatya İl Koordinatörü Behcet Sevgili, Yetimler Vakfı, Avrupa Yetim Eli ve İHO EBRAR’la birlikte depremin ilk gününden beri sundukları aş evi hizmetini bayramın ilk günü verecekleri Bayram yemeği ikramının ardından sonlandıracaklarını söyledi.


“Bayramın ilk gününde Bayram yemeği ikramının ardından aş evimizi kapatacağız”

Depremin ilk gününden beri hizmet vermeye başladıklarını anımsatan Sevgili, “Depremden hemen sonra kardeşlerimizin yardıma koştuk. Elimizden geldiğince hem maddi hem manevi açıdan destek olmaya çalıştık. Daha sonra 5 noktada aş evi kurduk, günde 10 bin kişilik 3 öğün sıcak ikramında bulunduk. Ramazan ayının başlamasıyla merkezi aş evimizi merkez Battalgazi ilçesi Şehit Feyzi Mahallesinde bulunan eski Doğu Garajı’nda kurduk. Burada günlük pişirilen 5 bin kişilik iftar yemeğini ve sahur yemeğini 4 noktada depremzede kardeşlerimize ikramda bulunmaya başladık ve bu şekilde Allah’ın rızasını kazanmaya çalıştık. Hayırlısıyla Ramazan ayının sonuna yaklaşmış bulunmaktayız. Allah’ın izniyle Ramazan’dan sonra Bayramın ilk günü depremzede kardeşlerimize bayram yemeğini de ikram ettikten sonra aş evimizi kapatacağız.”

“Sadece depreme yönelik için değil, deprem öncesi de hizmet veriyorduk ve bundan sonrada Allah’ın izniyle sürdüreceğiz”

Hizmetlerinin sadece aş evi ile sınırlı olmadığına dikkat çeken Sevgili, “Umut Kervanı, Yetimler Vakfı, Avrupa Yetim Eli ve İHO EBRAR adına gelen çadır, soba, yakacak, gıda, giyim, ayakkabı, hijyen temizlik malzemeleri gibi yardımları kayıt altına alarak depremzede kardeşlerimize ulaştırmaya çalıştık. Depremin ilk günlerinden beri bu hizmeti veriyoruz ve Allah’ın izniyle bu hizmeti ihtiyaç olduğu müddetçe devam ettirmeye çalışacağız. Tabi yaptığımız hizmetler sadece depreme yönelik değil, deprem öncesi de Umut Kervanı ve diğer kardeş yardım kuruluşları olarak hizmet veriyorduk. Allah’ın izniyle Bayram’dan sonra da hizmetlerimize devam edeceğiz.” dedi.

“Hayırseverlerden yardımların devamını bekliyoruz”

Son olarak hayırseverlere çağrıda bulunan Sevgili, “Buradan verdikleri katkılardan dolayı tüm hayırseverlere teşekkür ediyoruz. Rabbim kendilerinden razı olsun. Yaptıklarını yardımlarının devamını bekliyoruz. Aş evimizi kapatacağız ama depremzede kardeşlerimize gıda, giyim temizlik ürünleri gibi temel ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceğiz. Hayırseverlerden talebimiz şimdiye kadar yaptıkları bağışlarına devam etmeleridir.” diye belirtti. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.