Umut Kervanı Mevlid Kandili dolayısıyla Asya ve Afrikalı muhtaçlara mevlit yemeği verecek

​Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı, peygamber efendimizin kutlu viladetinin yıldönümü olan Mevlid Kandili münasebetiyle başlattığı "Mevlid Yemeği" projesi kapsamında Afrika ve Asya'da binlerce muhtaca ulaşacak.

Umut Kervanı Vakfı, 28 Ekim çarşamba günü idrak edilecek olan Hazreti  Peygamber'in 1449'uncu doğum günü (Mevlid Kandili) münasebebtiyle başlatmış olduğu "Mevlid Yemeği" projesi büyük bir teveccüh görüyor.

Pandemi sebebiyle toplu yemek organizasyonları ve yemekli düğünlerin yapılamaması sebebiyle birçok çiftin düğünde verecekleri yemeği Afrika ve Asya gibi bölgelerde muhtaçlara ulaşmasına vesile olan Umut Kervanı, bu kez kültürümüzde büyük bir yer edinen mevlit yemeklerinin ihtiyaç sahiplerine ulaşması için bir proje başlattı.

Kısa süre önce başlatılan ve büyük teveccüh gören proje ile ilgili İLKHA muhabirine konuşan Umut Kervanı Vakfı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, daha önce "Mevlid Kandili" münasebetiyle camilerde bir araya gelen Müslümanların pandemi sebebiyle bir araya gelemediklerini bu sebeple özellikle yurtdışında yetimhanelerde bulunan ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için hayırseverlere Mevlid Yemeği" çağrısında bulunduklarını söyledi.

"Bir hafta önce yaptığımız çağrıya hayırseverlerden ciddi teveccüh gösterildi"

Kurtaran, "Bir hafta önce yaptığımız çağrıya hayırseverlerden ciddi teveccüh gösterildi. Resulullah aleyhisselamın âlemlere rahmet olarak gönderildiği gün olan 28 Ekim Çarşamba günü (hicri 12 Rebiüllevvel) günü münasebetiyle inşallah Afrika ve Asya ülkelerinde hayırseverlerimizin adına mevlid yemeği vereceğiz. 27 Ekim'e kadar bize gelen tüm çağrılara cevap vereceğiz. Gerekli organizemizi yaparak projemizi gerçekleştireceğiz." dedi.

Pandemi sürecinin başlamasıyla birlikte düğünlerde verilemeyen mevlid yemeklerinin yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine ulaşılmasına aracılık ettiklerini belirten Kurtaran, mevlid kandili münasebetiyle yapacakları program sonrasında yine düğün sahiplerinin verecekleri yemekleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya devam edeceklerini kaydetti.

Özellikle son günlerde batılı ülkelerde İslam'a ve Hazreti Peygamber'e yönelik karanlık bir proje yürütüldüğünü hatırlatan Kurtaran, Hazreti Muhammed'e yönelik yapılan saldırıların beyhude olduğunu söyledi.

"Müslümanlara düşen resulullah aleyhisselamın hayatını kendi hayatlarına tatbik etmek ve onun sünnetini daha sıkı bir şekilde sarılmaktır"

İslama ve İslam Peygamberine yönelik yapılan saldırıların Hazreti Muhammed'in alemlere rahmet olarak gönderilişini kavrayamamaktan kaynaklandığını hatırlatan Kurtaran, "Oysa Resulullah aleyhisselatu vesselam karanlıkları aydınlatmak için gönderilmişti. Biz onun ilahi mesajını gerek batıda gerekse diğer ülkelerde hep dile getirdik. Umut Kervanı olarak da özellikle yurt dışında yapmış olduğumuz çalışmalarımızda kendimize 'mazlumun dini sorulmaz' düsturunu şiar edindik. Resulullah aleyhiselamdan aldığımız terbiye ve ahlak ile farklı dinlere mensup olan ihtiyaç sahibi insanlara da gönlümüzü açarak ihtiyaçlarını karşıladık. Elhamdülillah onlar da Resulullah aleyhisselamın bize öğretmiş olduğu ve onlara götürdüğümüz mesajı kabul ederek Müslüman oldular. Belki de batılıların korkuları bundan dolayıdır. Biz bu cihetle çalışmalarımıza devam edeceğiz. Burada Müslümanlara düşen Resulullah aleyhisselamın hayatını kendi hayatlarına tatbik etmek ve onun sünnetini daha sıkı bir şekilde sarılmaktır." diye konuştu.

Kurtaran, 28 Ekim Çarşamba günü idrak edilecek olan Mevlid Kandili'nin İslam alemi için hayırlara vesile olmasını temennisinde bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler