Umut Kervanı Vakfı Ergani’de Ramazan ayında 368 aileye yardım dağıttı

Umut Kervanı vakfı Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde Ramazan ayı boyunca 368 aileye 91 bin 150 TL değerinde yardımda bulundu.

Yapılan yardımlar hakkında açıklamalarda bulunan Umut Kervanı Vakfı Ergani Temsilcisi Mustafa Öz, yardım çalışmalarına Ramazan ayı öncesinden başladıklarını belirtti.

Mustafa Öz; “Umut Kervanı Ergani temsilciliği olarak mübarek ramazan ayının gelişiyle yoksul muhtaç kimsesiz aileler konusunda Ramazan’dan önce yoğun bir çalışmaya girdik. Hayır sahibi vatandaşlardan, kardeşlerimizden özellikle ayni yardımlarını toplayıp gönüllü ve üyelerimiz tarafından paketleyip Ramazan’ın girişiyle birlikte dağıtımına başladık. Bu sene gerek gıda fiyatlarının fazla yükselmesi gerek pandemi sonrası işsizliğin artması dolayısıyla vakfımıza aşırı bir derecede talep oldu.” İfadelerini kullandı.

Yapılan yardımların miktarı hakkında bilgi veren Öz sözlerini şöyle sürdürdü;

“250 aileye gıda yardımında bulunduk. 108 aileye kırmızı et yardımında bulunduk. 10 aileye nakdi yardımda bulunduk. Toplamda 91 bin 150 TL değerinde yardımda bulunduk. Bu arada bazı ailelere gerek zamanımızın yetmemesi gerekse elimizdeki imkanların yetmemesi dolayısıyla bazı ailelere belki ulaşamadık. Bundan sonra inşallah yine yardımsever halkımızın desteğiyle bayramdan sonra inşallah imkanlarımız dahilinde yardımımızın ulaşmadığı aileleri tespit edip araştırıp tekrar kendilerine ulaşabiliriz.”

Öz, son olarak yardımda bulunan üye ve gönüllülere teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı; “Bu vesileyle bize yardımda bulunanların Allah’u Teala mallarına bereket versin, bize gerek gönüllü olarak çalışan üyelerimizin Allah’u Teâlâ cehd ve gayretlerini artırsın, hayırlarını kabul etsin inşallah. Hepsine buradan umut kervanı adına teşekkürlerimi, minnetlerimi sunuyorum.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.