Umut Kervanı Vakfı Genel Başkanı Kurtaran: Depremzede kardeşlerimizin yaralarını sarmaya devam edeceğiz

6 Şubat'ta meydana gelen depremin ardından deprem bölgelerindeki çalışmalarını devam ettiren Umut Kervanı Vakfı, depremin yedinci ayında da depremzedelerin yanında yer almaya devam ediyor.

Deprem bölgesi Adıyaman'daki çalışmaları yerinde inceleyen ve depremzedelerin durumları hakkında bilgi edinen Umut Kervanı Vakfı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, çalışmalarına devam ettiklerini kaydetti.


Depremin yaraları sarılana kadar depremzedelerin yanında yer alacaklarını dile getiren Kurtaran, Adıyaman Umut Kervanı yetkilisi Muharrem Koçuşağı'ndan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

"Kardeşlerimizin yaralarını sarıncaya kadar da yanlarında olmaya devam edeceğiz"

Depremzedelere gıda dağıtımına katılan Kurtaran, "Umut Kervanı olarak ilk günden itibaren Adıyaman'daki kardeşlerimizin yardımına koştuk. Depremde hasar gören Umut Kervanı'na yeni bir yer tuttu arkadaşlarımız. Şu an çalışmalarımızı burada yapıp buradan da sahaya intikal ediyor. Merkez olarak buradaki çalışmaları yakından takip ediyoruz. Yakından takip etmekle beraber inşallah buradaki kardeşlerimizin yaralarını sarıncaya kadar da yanlarında olmaya devam edeceğiz. Şu an da düzenli bir şekilde ciddi manada gıda yardımı yapılıyor. Hem çadır hem konteynerlerde hem de evlerine dönen vatandaşlarımıza dağıtımlarımız devam ediyor. Şu anda işsizlik de had safhada, dolayısıyla bizler de mağduriyetin giderilmesi için gayret gösteriyoruz." dedi.

"Kırtasiye yardımlarımızı buradaki miniklerimize ulaştıracağız"

Okulların açılmasına kısa bir süre kala kırtasiye yardımı konusunda çalışma başlattıklarını dile getiren Kurtaran, "Eylül ayında okulların açılmasına yönelik bir çalışma başlattık. Başta deprem bölgesi olarak eğitim seti olarak adlandırdığımız kırtasiye yardımlarımızı buradaki minilerimize ulaştıracağız. Buradaki yardımlarında daha da çoğalması için ve daha fazla mağduriyetin giderilmesi için hayır severlerin desteklerine her zaman ihtiyacımız var. Biz onlardan da bu manada yadım bekliyoruz. İnşallah bizlerde onlarla depremzede kardeşlerimiz arasında köprü vazifemizi görerek bu ihtiyaçları gidereceğiz inşallah. Buradaki kardeşlerimiz de gece gündüz fedakar bir şekilde gönüllü olarak buradaki çalışmaları takip ediyorlar. İnşallah çalışmalarımız devam edecek." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.