Umut Kervanı Vakfı üç aylar ve Regaib Kandili dolayısıyla mesaj yayınladı

Umut Kervanı Vakfı üç aylar ve Regaib Kandili dolayısıyla mesaj yayınladı

Umut Kervanı Vakfı, bugün itibarıyla başlayan üç aylar ve perşembe gecesi idrak edilecek olan Regaip Kandili ile ilgili yazılı bir mesaj yayınladı.

Allah-u Teala’ya hamd, Resulullah (Sallalahu Aleyhi Vesellem)’e salat ve selamla başlayan mesajda, dünyanın birçok yerinde yaşanan doğal afet, savaş ve musibetlere dikkat çekildi.

Yaşanan olumsuzluklar sebebiyle mağdur ve muhtaç duruma düşen insanlara umut olmak için herkesin elinden gelen çabayı sarf etmesi gerektiği vurgulanan mesajda, üç ayların maddi ve manevi anlamda temizlenmek ve daha fazla muhtaca ulaşmak için fırsata dönüştürülmesi gerektiği vurgulandı.

Mesajın devamında şu ifadelere yer verildi: “Bugün coğrafyamızda, dünyanın birçok yerinde yaşanan doğal afetler, hastalıklar, savaşlar ve musibetler dünyamızın üzerini kara bulutlar gibi sarmıştır. Rabbimizden tüm bu olumsuzluklara karşı bizlere nefes aldırmasını O’na rağbetimizin çoğaldığı Recep, Şaban ve Ramazan ayından gerektiği gibi istifade etmeyi ve Rabbimize karşı kulluk görevimizi yerine getirerek bu manevi iklimden doyasıya nasiplenmeyi niyaz ederiz.

Öyle bir rahmet iklimi ki, içerisinde Regaip, Beraat ve bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesini barındırarak biz Müslümanlara büyük bir fırsat sunmaktadır. Bu durumda bize düşen, Rabbimize karşı zayıflığımızın ve biçareliğimizin farkına vararak nefis muhasebesi yapmak, kardeşlerimizin dertleri ile dertlenmek, imkanlar dahilinde sıkıntılarına ortak olmak ve sıkıntılarının izalesine vesile olmak için gayret etmektir.

Bu nedenle, bu mübarek aylarda ibadetlerimizi daha da artırmalı, bol bol tövbe istiğfar etmeli, yanı başımızda ve uzak diyarlarda zulüm altında kalmış Müslümanların kurtuluşu için fiili ve kavli duada bulunmalıyız. Zorda kalmış, ihtiyaç sahibi, yetim, biçare kardeşlerimize umut olmak için elimizi uzatarak sıkıntılarını gidermeye çalışmalıyız. İyilik Kervanı olarak çıktığımız bu yolda 'vakit iyilik vaktidir' diyerek tüm muhtaçların yaralarına derman olacak faaliyetler ve çalışmalar yapmak sorumluluğumuzdur. İmkânı olan her hayırsever bu aylarda hayırlarını çoğaltmalı ve kardeşlerine umut olmalıdır.

Rabbimizden bizlere, dünyanın dört bir tarafındaki yetimlere, zulüm altında inleyen çaresizlere umut olmayı, gözyaşlarını silen ve düşküne uzanan el olmayı, ihtiyaçlarını giderip gönüllerde yeşeren hayır köprüsü ve umudunu kaybedenlere Umut olmayı nasip etmesini dileriz.

Umut Kervanı olarak İslam ümmetinin mübarek üç aylarını ve idrak edeceğimiz Regaip Gecesi’ni tebrik ederiz."

İLKHA


Umut Kervanı Vakfı üç aylar ve Regaib Kandili dolayısıyla mesaj yayınladı

Umut Kervanı Vakfı üç aylar ve Regaib Kandili dolayısıyla mesaj yayınladı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.