Umut Kervanı yardım çalışmalarına Ramazan ayında hız kesmeden devam ediyor

Umut Kervanı yardım çalışmalarına Ramazan ayında hız kesmeden devam ediyor

Yıl boyunca yardım çalışmalarını sürdüren Ağrı Umut Kervanı Derneği, Ramazan ayında da yardım çalışmalarını sürdürüyor.

Yılın her döneminde farklı yardım çalışmalarında bulunan Ağrı Umut Kervanı, Ramazan ayında da ihtiyaç sahibi ailelere, gıda kolisi, kırmızı et, beyaz et ve nakdi olmak üzere toplamda yüzlerce aileye yardımda bulundu.

Yardım çalışmalarının Ramazan ayı boyunca devam edeceğini söyleyen Ağrı Umut Kervanı Başkanı Suat Çelik, Ramazan ayından 10 gün önce çalışmalarına başladıklarını ve Ramazan boyunca ihtiyaç sahibi ailelere yardımda bulunacaklarını söyledi.

"Ramazan'da ihtiyaç sahibi ailelere sahip çıkmamız gerekiyor"

Ramazan ayında yapılan çalışmaların daha heyecanlı, daha coşkulu geçtiğini söyleyen Çelik, "Yıl boyu yapmış olduğumuz çalışmalar tabi ki Ramazan ayında daha da ivme kazanıyor. Hakikaten fiyatların çok yükseldiği ve alım gücünün olmadığı bir dönemde halkımızın ihtiyaçları daha da çeşitlenmiş. Biz de Umut Kervanı olarak Ramazan başlamadan 10 gün önce bütün hazırlıklarımızı tamamladık. Bugün de yüzlerce insana ulaştık, yüzlerce insana gıda kolisi, kırmızı ve beyaz et götürdük, nakdi yardımlarda bulunduk. Hayırseverlere de çağrımız şudur, insanların bu Ramazan'da iftarlarını rahat bir şekilde yapabilmeleri için mutlak suretle Ramazan'ın şu günlerinde ihtiyaç sahibi ailelere sahip çıkmamız gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Ağrı Umut Kervanı Başkanı Suat Çelik

"Evinde yiyecek olmayan insanlar var"

Yardım dağıtımı sırasında karşılaştıkları bir manzarayı aktaran Çelik, "Dün yine sahadaydık. Bir eve yardım için götürdüğümüz koliyi bıraktığımız zaman evdeki ablamız, 'Emin olun bugün yapacak bir şeyimiz yoktu.' dedi. Biz bunu abartarak söylemiyoruz, Allah şahidimizdir ki biz bunu yaşadık, çok üzüldük. Sık sık bu ailelere gidiyoruz. Biz dernek olarak, Ağrı Umut Kervanı olarak bu işin içerisindeyiz, yıllardır bu işi yapıyoruz. Hakikaten bu sene ayrı bir heyecan var. Ramazan ayı başlarken gerçekten hayırseverlerimiz, bağışçılarımız daha bir heyecanla yapıyor, Allah-u Teâlâ onlardan razı olsun. Belki de bizim beklemediğimiz bir heyecan, bizim beklemediğimiz bir hızla Ramazan'a başladık." şeklinde konuştu. (İLKHA)
https://www.youtube.com/watch?v=u6Fx3OItR4Q

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.