Umut Kervanı'ndan hayırseverlere Ramazan çağrısı: Fakirlere yardım elinizi uzatın

Umut Kervanı'ndan hayırseverlere Ramazan çağrısı: Fakirlere yardım elinizi uzatın

Batman Umut Kervanı Başkanı Salih Güzel, "İnfak ve sadaka toplumu ekonomik düzeyde güçlendiren ilahi bir projedir. Sadaka, infak ve zekâtlarımızla bu ilahi projenin hayat bulması için imkânlarımızı azami derecede seferber etmeliyiz" dedi.

Umut Kervanı Başkanı Güzel, bu yılda salgın gölgesinde gerçekleşecek mübarek Ramazan ayında yapacakları yardım çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bugüne kadar kendilerine müracaat eden mağdur ve ihtiyaç sahibi oldukları tespit edilen 13 bin 211 mağdur aile kaydının bulunduğunu belirten Güzel, bu Ramazan'da da hayırseverlerin katkıları ile temel gıdalardan oluşturdukları 2 bin kumanya hazırlıklarının bitme aşamasında olduğunu söyledi.

Kayıtları ve hazırlıkları arasında ciddi bir uçurum bulunduğunu, mevcut mağdur kayıtları ve hazırlıkları arasındaki dengesizliği minimize etmek için hayırseverlerin maddi katkı ve desteğine ihtiyaç duyduklarını vurgulayan Güzel, genelde tüm hayırsever halka, özelde ise maddi imkânları elverişli tüm hayırseverlere çağrıda bulundu.

“Allah iyi niyetle verilen sadakayı bereketlendirir, biri bin yapar”

Güzel, “Yüce Allah mübarek üç aylarda ve özellikle Ramazan ayında rahmetinin tecellisi olarak manevi atmosferle Müslümanlarda şefkat ve merhamet duygusunu üst düzeye çıkarır. Oruç tutan kimse açlığın, susuzluğun, yoksulluğun ne demek olduğunu daha iyi hisseder. Böylece daha çok sadaka vermeye, daha çok hayır ve hasenat yapmaya gayret eder. O bilir ki Allah iyi niyetle verilen sadakayı bereketlendirir, biri bin yapar.” dedi.

“Onlara yardım ellerimizi uzatmalıyız”

Bu mübarek ayda fakir ve yetimlerin daha fazla gözetilmesi gerektiğini ifade eden Güzel, “Rabbimizin rahmet, şefkat ve bereketini barındıran mübarek üç ayların manevi iklimi içerisindeyiz. Bu iklimden istifade etmek ve hayırlara nail olmak için fakirleri, yoksulları, kimsesizleri, yetimleri daha fazla görüp gözetmeliyiz. Onlara merhamet kanatlarımızı açmalıyız, yardım ellerimizi uzatmalıyız. Peygamber Efendimizin ‘Merhamet etmeyene merhamet edilmez’ uyarısını rehber edinmeliyiz.” diye konuştu.

“İmkanlarımızı seferber etmeliyiz”

İslam medeniyetinde, infak ve sadaka uygulamasının toplumun kalkınmasının vazgeçilmezi olduğunu belirten Güzel şöyle devam etti:

“Bu uygulamanın hayata geçme şartları duygu olarak en fazla Ramazan ayında zirve yapmaktadır. Bu uygulama yerine getirildiği takdirde insanlarda huzur ve sükûnet hâsıl olur. Fakir ile zengin arasında kardeşlik inşa olur. Bu inşa ile toplumun her hanesinde güveni, saygıyı esas alan bir mutluluk ve toplumsal olarak sosyal düzen sağlanmış olur. Zira infak ve sadaka belli bir disiplin dahilinde, toplumu ekonomik düzeyde güçlendiren ilahi bir projedir. Bizler de Müslümanlar olarak sadaka, infak ve zekâtlarımızla bu ilahi projenin hayat bulması için imkânlarımızı azami derecede seferber etmenin gayreti içinde olmalıyız.”

“Derneğimiz birçok ailenin umut ışığı olmuştur”

2005 yılında kurulan derneklerinin 16 yıldır mağdur ve muhtaçlar ile hayırseverler arasında köprü olma misyonunu sürdürdüğünü dile getiren Güzel şunları söyledi:

“Başta ilimiz olmak üzere bölgede birçok hayırlı hizmete imza atan derneğimiz, yetim, mağdur ve muhtaç olan birçok ailenin umut ışığı olmuş, bölge insanının güvenini kazanıp teveccühüne mazhar olmuştur. Bununla birlikte yurt içinde ve yurt dışında hizmetlerini genişletmek amacıyla Umut Kervanı Vakfı ile işbirliği protokolü yaparak yetim, mağdur ve muhtaç ailelere umut ışığı olmaya, bir nebze olsun yaralarına merhem olmaya gayret göstermektedir.”

“Mağdur kaydımız ve hazırlıklarımız arasında ciddi bir uçurum bulunmakta”

Konuşmasında hayırseverlere çağrıda bulunan Güzel, “Batman Umut Kervanı olarak, genelde tüm hayırsever halkımıza, özelde ise maddi imkânları elverişli, varlıklı tüm hayırseverlere çağrıda bulunuyoruz. Bugüne kadar bizlere müracaat eden mağdur ve ihtiyaç sahibi oldukları tespit edilen 13 bin 211 mağdur aile kaydımız bulunmaktadır. Bu Ramazan'da da siz hayırseverlerin katkıları ile temel gıdalardan oluşturduğumuz 2 bin kumanya hazırlıklarımız bitme aşamasındadır. Ancak kayıtlarımız ve hazırlıklarımız arasında ciddi bir uçurum bulunmaktadır. Mevcut mağdur kayıtlarımız ve hazırlıklarımız arasındaki dengesizliği minimize etmek için hayırseverlerimizin maddi katkı ve desteğine ihtiyaç duymaktayız. Bundan önce yardım çağrılarımız hayırseverlerimiz tarafından büyük bir ilgi ve teveccühle karşılık bulmuştu. Bu Ramazan yine, hayırseverlerimizin üzerlerine düşeni yapacaklarına olan inancımız tamdır.” ifadelerini kullandı.


Umut Kervanı'ndan hayırseverlere Ramazan çağrısı: Fakirlere yardım elinizi uzatın

Umut Kervanı'ndan hayırseverlere Ramazan çağrısı: Fakirlere yardım elinizi uzatın

Umut Kervanı'ndan hayırseverlere Ramazan çağrısı: Fakirlere yardım elinizi uzatın

Umut Kervanı'ndan hayırseverlere Ramazan çağrısı: Fakirlere yardım elinizi uzatın

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.