Umut Kervanından Kızıltepe’de kurban eti dağıtımı

Umut Kervanından Kızıltepe’de kurban eti dağıtımı

Birçok ülkede vekâleten kurban kesimi ve dağıtımını yapan Umut Kervanı, Mardin'in Kızıltepe ilçesinde yüzlerce aileye kurban eti ulaştırdı.

Mardin’de, bayramın ilk gününden bu yana üye ve gönüllüleri ile hummalı bir şekilde çalışmalarını sürdüren Kızıltepe Umut Kervanı, yüzlerce fakir ailenin sofrasına kurban eti yetiştirdi.

Yardım faaliyetlerine ara vermeden devam eden Kızıltepe Umut Kervanı, bayram öncesi “Kurbanlarınız yetim, muhtaç ve fakire umut olsun” sloganıyla kurban çalışmalarına başlamıştı.

Çalışmalar sonucunda alınan vekâletler doğrultusunda yaklaşık 50 küçükbaş kurbanlık satın alın Kızıltepe Umut Kervanı, bu hayvanları uzman kasaplara kestirerek paketledi.

Vekâleten kesilen kurbanların etleri, önceden tespit edilen 300 yetim, fakir ve muhtaç yüzlerce aileye ulaştırıldı.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Kızıltepe Umut Kervanı Temsilcisi Mehmet Şirin Öz, hayırseverlerin vekâleten verdikleri kurbanların etlerini fakir ve muhtaç ailelere ulaştırdıklarını söyledi.

Kurbanlarını bağışlayan hayırseverlere teşekkür eden Öz, şunları söyledi:

“Kızıltepe Umut Kervanı olarak; ‘Kurbanlarınız yetim, muhtaç ve fakire umut olsun’ sloganıyla başlattığımız kurban bağışı kampanyası çerçevesinde vekâlet yoluyla aldığımız 50 küçükbaş hayvanın kesimini yapmaya başladık. Kesilen kurban etlerini parçalar haline getirip eşit ağırlıkta hisselere ayırdıktan sonra gönüllülerinden oluşan ekiplerimiz tarafından önceden tespit edilen fakir ailelere ulaştırıyoruz. Allah, kurban bağışı yapan hayırseverlerimizden razı olsun, fakir ve muhtaç ailelerin yüzünü güldürdüler. Hayırseverlerimiz başta olmak üzere halkımızın bayramını kutluyoruz.”

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.