Umut Kervanından Midyat'ta kurban eti dağıtımı

Umut Kervanından Midyat'ta kurban eti dağıtımı

Kurban Bayramı münasebetiyle Türkiye’nin birçok yerinde vekâleten kurban kesimi ve dağıtımını yapan Umut Kervanı, Mardin'in Midyat ilçesinde yüzlerce aileye kurban eti ulaştırdı.

Midyat’ta fakir ve muhtaçlara yaptığı yardım faaliyetlerinden dolayı takdir toplayan Midyat Umut Kervanı, “Kurbanlarınız yetim, muhtaç ve fakire umut olsun” sloganıyla Kurban Bayramı'nda yüzlerce ailenin yüzünü güldürdü.Teşrik tekbirleriyle bir kesimhanede vekâleten kesilen kurbanların etleri, önceden tespit edilen Midyat merkez ve mahallelerinde yetim, fakir ve muhtaç yüzlerce aileye ulaştırıldı.

Kurban faaliyetleri hakkında konuşan Midyat Umut Kervanı temsilcisi Nureddin Ayyıldız, hayırseverlerin vekâleten verdikleri kurban etlerini fakir ve muhtaç ailelere ulaştırdıklarını söyledi.

Midyat Umut Kervanı olarak önemli çalışmalarından birinin Kurban Bayramı’nda fakir ve muhtaçlara kurban etini dağıtmak olduğunu ifade eden Ayyıldız, "Midyat Umut Kervanı olarak 2019 yılı kurban kesim ve dağıtım organizasyonunu yaptık. 35 küçük ve 1 büyükbaş hayvan kestik. Yaklaşık olarak 500 fakir ve muhtaç aileye ulaştırdık. Kurbanlar yardımlaşmadır. Özellikle bazı muhtaç ailelerimiz bayramdan bayrama kırmızı et yemektedirler. Birçok aile kurban eti ulaştırmamız için yolumuzu gözlemektedir. İnşallah bu organizasyonumuzla fakir ve muhtaç ailelerin yüzünü güldürmüşüzdür. Allah-ü Teâlâ bütün hayırseverlerden, kurban bağışı yapanlardan razı olsun. Bizler her zaman bu tür çalışmalar için hazırız. Fakir ile zengin arasında bir köprüyüz. Muhtaçların yüzünü her zaman güldürmeye, fakirlere muhtaçlara umut olmaya devam edeceğiz inşallah." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler