Umut Kervanından muhtaç aileler yararına kermes

Umut Kervanından muhtaç aileler yararına kermes

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde, Umut Kervanı tarafından yetim ve muhtaçlar yararına kermes açıldı.

Mardin’de yaptıkları yardım faaliyetleriyle adını duyuran Kızıltepe Umut Kervanı, Yeni Mahallede muhtaç aileler yararına kermes açtı.

Halkın büyük ilgi gösterdiği ve 24 Kasım’a kadar sürecek kermeste gıdadan zücaciyeye, giyimden kitaplara ve hediyelik eşyalarına kadar birçok ürün bulunuyor.

Fakir, yetim ve muhtaç aileler yararına düzenlenen kermese halkın destek vermesini isteyen Kızıltepe Umut Kervanı kurucu üyesi Cemal Yalçın, kermesin 09.00-18.00 saatleri arasında açık olacağını, gelirinin tamamının ise yetim, mağdur ve ihtiyaç sahiplerine verileceğini söyledi.

Yalçın, “Halkımızı kermesimize davet ediyoruz. Burada hem alışveriş yapacaklar hem de yardıma muhtaç ailelere yardım etmiş olacaklar.” diye konuştu.

Kızıltepe Umut Kervanı olarak değişik dönemlerde çeşitli kampanayalar düzenlediklerini kaydeden Yalçın, hemen hemen her yıl muhtaç, yetim, mağdur ve ihtiyaç sahibi aileler yararına kermes de düzenlediklerini söyledi.

Bu çalışmalar sonucunda elde edilen gelirle ihtiyaç sahiplerinin ihtiyacını bir nebze gidermeye çalıştıklarını aktaran Yalçın, bu konuda hayırseverlerin desteğini beklediklerini söyledi.

“Hayırseverlerden buraya yemek getirerek ve buradan bir şeyler alarak yardımda bulunmasını istiyoruz.” diyen Yalçın, “Kermes vesilesi ile fakirlerin ihtiyaçlarını karşılayacağız inşallah, bunun için halkımızın da yardımını ve katkılarını bekliyoruz. Kermesimiz 24 Kasım’a açık kalacak. Rabbim; katkıda bulunan, yemek ve tatlı getiren, gelip burada alışveriş yapan ve desteleriyle bizleri yalnız bırakmayan hayırseverden razı olsun.” dedi.  

Kermese gelerek alışveriş yapan Suriyeli Ahmet Halef de kermeste hem daha ucuz alışveriş yaptığını hem de ihtiyaç sahiplerine bir katkıda bulunduğunu söyledi ve Kızıltepe halkını kermese davet etti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.