Umut Kervanı'ndan Suriye depremzedelerine yardım

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem, Suriye’nin birçok kentinde yıkımlara neden oldu. Yıkımların yaşandığı bölgelere Umut Kervanı, Yetimler Vakfı, Avrupa yetim Eli ve IHO-EBRAR yardım ulaştırdı.

Diyarbakır’da yüklenen yardım tırları, Suriye’nin Ettarib bölgesine gönderildi. Depremde yıkımların yaşandığı bölgede enkaz altında vatandaşların çıkarılması için çalışmalar sürüyor.

Türkiye’de depremin etkili olduğu 10 ilde yardım faaliyetlerini yürüten Umut Kervanı, depremden etkilenen Suriye’nin birçok bölgesine de yardımda bulunmayı sürdürüyor.

Umut Kervanı, deprem bölgesinde evleri yıkılan ve hasar gören vatandaşlara gıda, battaniye ve muhtelif ihtiyaç malzemesini dağıttı.

Evlerine giremediklerini belirten Suriyeli depremzedeler, dışatrda kaldıklarını, kış mevsimi nedeniyle soğuktan korunmak için en çok ısınma, batani ve çadıra ihtiyaç duydukalrını belittiler.

Umut Kervanı yetkilileri ise, bir yandan 10 ilde yaşanan büyük yıkımın ardından depremzedelerin yaralarını sarmaya çalışırken bir yandan da suriye’deki depremzedelere yardım ulaştırmanın gayreti içerisinde olduklarını belirttiler. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler