Ünal: Normal saf düzeninde tedbirleri elden bırakmayalım

Ünal: Normal saf düzeninde tedbirleri elden bırakmayalım

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, normal saf düzenine geçilmesinin sevindirici olduğunu ancak tedbirlerin elden bırakılmaması gerektiğini söyledi.

Türkiye Diyanet ve Vakıf Hizmetleri Kolu Kamu Görevlileri Sendikası (Türk Diyanet Vakıf-Sen) Genel Başkanı Nuri Ünal, camilerde normal saf düzenine geçilmesi sonucunda oluşabilecek olumsuzluklara mahal vermeden ibadethanelerde tedbirlere uygun hareket etmeye devam edilmesi gerektiğini belirti.

Salgının Türkiye'de devam ettiğini hatırlatan Ünal, "Yaz dönemlerinde özellikle Cuma namazları dışarılarda, bahçelerde eda ediliyordu. Kış geldiği için insanlar haliyle camilerin içinde cumalarını kılmak için camilere akın ediyorlar. Burada da yeni tedbirler almak gerekir. Dün itibarıyla Diyanet İşleri Başkanlığımız bir yazı göndererek önceden olduğu gibi o saf düzeninin salgın öncesi şekliyle Cuma namazları kılınmasıyla ilgili bir yazı gönderdi. Dolayısıyla o aralıklı mesafeli durumdan vazgeçilerek yine eski saf düzeninde Cuma namazlarının kılınması istenildi. Bilindiği gibi yine her gün 30 bine yakın vaka ile karşı karşıya kalıyoruz. 200'e yakın vefat haberlerini alıyoruz. Bu sebeple insanlarımızın yine maskeleriyle ilgili mutlaka tedbir almaları gerekir. Birbirlerine yakın temasta olabildiğince dikkat etmeleri gerekir. Bunu bir kez deha hatırlatmış olalım. Görevlilerimizin aldıkları tedbirlerle birlikte vatandaşlarımıza da iş düşüyor. Özellikle hem kendi hem de karşılarındaki insanların sağlığına dikkat ederek Cuma namazlarını kılmaya gayret etmeliler." dedi.

Düzce depreminin 22'nci yıldönümü olduğunu hatırlatan Ünal, olası depremlere karşı hazırlıklı olunması gerektiğini de işaret ederek şöyle konuştu:

Bildiğiniz üzere ülkemiz bir deprem kuşağında yer alıyor. Özellikle camilerimiz, insanlarımızın toplu halde bulunduğu yerlerdir. Belli dönmelerde deprem sonrasında da evleri yıkılan veya hasar gören vatandaşlarımızın camilerde barındığını göz önünde bulundurursak camilerimizin mutlaka bir deprem risk haritası ortaya konulmalıdır. Bundan vazgeçilmemeli ve yeni yapılan camilerde özellikle kamu binaları dahil bu konularda biraz daha dikkatli davranılmalıdır.

İstanbul Ataşehir'de iş seyahati sırasında akli dengesi yerinde olmadığı iddia edilen bir kişi tarafından kılıçlı saldırıya uğrayıp hayatını kaybeden Mimar Başak Cengiz'in ailesine bağsağlığı dileyen Ünal, "Cinayetlerin önüne geçilmesi ve buna tevessül eden cani ruhluların mutlaka, geciktirilmeden caydırıcı bir ceza ile cezalandırılmaları gerekir." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.