Üniversite-İŞKUR işbirliği imzası atıldı

Üniversite-İŞKUR işbirliği imzası atıldı

Batman Üniversitesi ile Batman İŞKUR İl Müdürlüğü arasında ‘İŞKUR Kampüs’ kurulması, etkinlik, analiz ve mesleki eğitim konularında işbirliği protokolü imzalandı.

Üniversite kampüsü içerisinde kurulacak olan ‘İŞKUR Kampüs Ofisi’nde görevli iş ve meslek danışmanları tarafından öğrencilere işgücü piyasası, kurum faaliyetleri, iş arama becerileri, işverenle görüşme/mülakat teknikleri, özgeçmiş hazırlama gibi konularda bilgilendirme faaliyetlerinde bulunulacak.

Ayrıca Üniversite-İŞKUR işbirliği ile mezun, öğrenci ve vatandaşlara yönelik mesleki eğitim kursları, konferans, seminer ve kariyer günleri düzenlenmesi, İŞKUR faaliyetlerinin akademik analizlerinin yapılmasını kapsayacak geniş çaplı işbirliği protokolü imzalandı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Rektör Prof. Dr. İdris Demir, “İŞKUR İl Müdürlüğü ile imzaladığımız bu iş birliği protokolü ile ilk kez iş hayatına atılmayı düşünen öğrencilerimize kolaylık sağlayacak. Yol gösterecek uzman danışmanların görev alacağı ‘İŞKUR Kampüs’ kurulması ayrıca eğitim, analiz ve etkinlik çalışmalarında işbirliği yapılacak olması hem gençlerimize hem şehrimizde faaliyet gösteren işverenlere olumlu katkılar sunacağını düşünüyorum. Böyle bir ofisin üniversitemiz içerisinde açılmış olması, öğrencilerimizin mezuniyet sonrası kendilerini bekleyen fırsatlar hakkında bilgilendirmeler yapılmasına olanak sağlayacaktır.” dedi.

İŞKUR İl Müdürü Besim Eviz, “Bu protokol ile gerek aktif öğrencilere gerekse mezun öğrencilere kişisel gelişimin yanı sıra mesleki gelişim olanağı da sunacaktır. İŞKUR Kampüs Ofisimizde görevli uzmanlar başvuranlara işgücü piyasası, kurum faaliyetleri, iş arama becerileri, işverenle mülakat/görüşme teknikleri, özgeçmiş hazırlama gibi konularda bilgilendirme faaliyetlerinde bulunarak iş arama sürecinde yaşanması muhtemel sıkıntıların önüne geçmiş olacağız. Ayrıca Üniversitemiz ile Mesleki Eğitim Kursları ve İŞBAŞI Eğitim Programları ile kalifiye eleman yetiştirme hizmetleri de vermeye başlayacağız.” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler