Üniversite öğrencilerinden hasta çocuklara moral ziyareti

Üniversite öğrencilerinden hasta çocuklara moral ziyareti

Bingöl'de üniversite öğrencileri, hasta çocukların moral ve motivasyonlarını yüksek tutmalarını amaçlayan bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Bingölün Solhan ilçesinde Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri, Devlet Hastanesinde yatmakta olan hasta çocukların moral ve motivasyonlarını yüksek tutmalarını amaçlayan bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri ile Çocuk Gelişimi Öğretim Görevlisi Vildan Burulday, Hastane Başhekimi Dr. Murat Döğer ve hastane yönetimi ile beraber, Solhan Devlet Hastanesi'nde yatmakta olan çocuk hastalara moral vermek amacıyla ziyarette bulundular.

Solhan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Öğretim Görevlisi Vildan Burulday, "Hastalık, kelime olarak basit, ancak yük olarak çok ağır bir kavram. Özellikle küçük çocuklarımız bu ağır yükle mücadele ederken psikolojik olarak çok yıpranmaktadırlar. Bu psikolojik yıkımı bir nebze olsun hafifletmek ve ortamlarını eğlenceli alanlara dönüştürmek amacıyla böyle bir çalışmayı başlatmaya karar verdik. Bu çalışmalarla küçük çapta da olsa çocuklardaki hastane ve doktor fobisini yok edeceğimizi düşünüyoruz. Öğrencilerimiz bu alanda çok hevesli ve aktif." dedi. (Nihat Kanat-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler