Üniversite öğrencisinin hayatını kaybettiği kazanın detayları ortaya çıktı

Üniversite öğrencisinin hayatını kaybettiği kazanın detayları ortaya çıktı

​Diyarbakır'da yaşanan trafik kazası sonucu hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Salih Demirkale’nin, kaza sonrası hastaneye geç götürüldüğü için hayatını kaybettiği yönündeki söylentiler hakkında görgü tanıkları konuştu.

Geçtiğimiz cumartesi günü merkez Bağlar ilçesinde Salih Demirkale isimli üniversite öğrencisinin bisikleti ile bir otomobille çarpışması sonucu ağır yaralanması ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmesi olayı ile ilgili olarak görgü tanıkları konuştu.

Demirkale’nin hastaneye geç götürüldüğü yönündeki söylentilerin doğru olmadığını söyleyen görgü tanıkları, vefat eden Demirkale’nin siteden çıkarken yola kontrolsüz girdiğini ve yolda seyreden araca yandan çarptığını söyledi.

Kaza, merkez Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesi Newroz Parkı civarında meydana geldi.

Görgü tanıklarından edinilen bilgilere göre, bisikletiyle siteden çıkarak yola giren Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 4'üncü sınıf öğrencisi Salih Demirkale, B.M.B yönetimindeki 81 BZ 101 plakalı otomobille çarpıştı.

Olaya müdahale eden vatandaşların haber vermesi üzerine kaza yerine sağlık ekibi sevk edilmiş, yaralı Demirkale ambulansla özel bir hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınmıştı.

Özel bir hastanede ilk müdahalesi yapılan Demirkale’nin daha sonra Dicle Üniversitesi TIP Fakültesi hastanesine sevk edildi. Demirkale, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.  

Görgü tanığı: O araç çarpmasaydı ben çarpacaktım

Kaza yapan B.M.B’nin hemen arkasında aracıyla seyrettiğini ve olayı çok iyi gördüğü belirten görgü tanıklarından Mehmet Kavan, B.M.B’nin olmaması durumunda kendisinin bu kazayla karşı karşıya kalacağını söyledi.

Kavan, “"Ben havaalanından çıktığım gibi o arada kaza oldu. Ben orta şeritteydim arkadaşta sol şeritte. Hız da fazla yoktu, 50 civarıydı. Ölen kişi hızdan dolayı vefat etmedi, arabayla kaldırım arasında kaldığı için vefat etti. Arabayla sürüklendi darbenin etkisi değildi. Bu kaza Newroz Parkının aşağısında oldu. Parkın aşağısında Kamışlı Bulvarından giderken, parka varmadan MOBESE kameraları var. Polis tutanaklarında da MOBESE görüntüleri hepsi görünüyor. Ben Allah için neyi görmüşsem onu söyleyeceğim. Vefat eden arkadaş sokaktan çıktığı gibi ne sağına ne soluna, hatta önüne bile bakmıyordu sanki. Ben o esnasında kornaya bastım. Arkadaş beni geçti ve zaten o, arkadaşın önüne girdi. Sitenin içinden çıktı ve hızla ana caddeye girdi." ifadelerini kulandı.

“Sürücü şoka girmiş eliyle başına yumruk atıyordu”

Sürücünün olay yerinden kaçmadığını, kazadan sonra olay yerinde beklediğini belirten Kavan, şöyle konuştu:

“Sürücü şoka girmişti. Arkadaşlar onu sakinleştirdi. Eliyle başına yumruk atıyordu. Biz ona teselli verdik. Bir süre sonra ambulans geldi. Engel olmamıza rağmen kazayı yapan sürücü ambulansa binerek hastaneye gitti.”  (İLKHA) 












 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler