Ünlü Şairler Palu'da

Ünlü Şairler Palu'da

Ünlü şairler "21. Hazar Şiir Akşamları" kapsamında Palu'da şiir sunumu yaptı.

ELAZIĞ - Bu yıl 21.si düzenlenen 'Hazar Şiir Akşamları' Palu'da da şiir sevenlerle buluştu. Ünlü şairler sabah saat 11.00'de Palu Halk Eğitim Konferans Salonunda dinleyicileriyle bir araya geldi. Şairler farklı ülkelerden gelseler de aslında bir elmanın yarısı gibi olduklarını dile getirerek Türkiye olarak, "Sizler bizim büyük ağabeyimizsiniz" dedi.

Moderatörlüğünü Şair Şerif Fatih Akkağıt'ın yaptığı şiir sunumuna Özbekistan'dan Oktamoy Khaldorova, Kırgızistan'dan Avaşova Kunduz, Azerbeycan'dan Dayandur Sevgin ve Makedonya'dan İlhami Emin katıldı. Şairler kendi yazdıkları şiirleri okudular. Şiir sunumunun ardından dinleyiciler şairlerle fotoğraf çektirdiler.

Etkinlikte konuşan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Akpınar, "Şairlerimizin ilçemizde olmasından büyük gurur duyduk. Onlara yabancılık çektirmemek için elimizden geleni yapacağız. İnşallah aradaki duvarları yıkarak dünyada söz sahibi olacağız" diye konuştu. Şairler, şiir sunumunun ardından Halk Eğitim Müdürlüğü'nün yemek ikramından sonra ilçeden ayrıldı. (Ebubekir Alkan / İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.