UNRWA: Finans kaynaklarımızda büyük bir azalma var

UNRWA: Finans kaynaklarımızda büyük bir azalma var

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Ajansı (UNRWA) Gazze Direktörü Mathias Shamali, UNRWA’nın, geçmiş yıllarda mali yardımlar topladığı finans ve yardım kaynaklarında büyük açık olduğunu bildirdi.

Shamali, yaptığı açıklamada, mali kaynaklarda açığın meydana gelmesinin nedenlerinin başında ise ABD yönetiminin, Ajans'a sağladığı mali yardımlarını tamamen durdurma kararı alması ve diğer bazı ülkelerdeki hayırseverlerin sayısında düşüşlerin yaşanması olduğunu söyledi.

Dönemin ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, konu hakkında yaptığı bir açıklamada, ABD'nin, UNRWA'ya mali yardımları kestiğini ve bundan sonra ilave katkı yapılmamasına karar verildiğini bildirmişti.

Joe Biden'ın Amerikan başkanlığına gelmesiyle ABD politikalarında değişikliklerin başlayabileceğini aktaran Shamali, Biden döneminde ABD’nin UNRWA yardımlarını yeniden verme kararı almasını umut ettiğini söyledi.

UNRWA, BM Genel Kurulu'nca 1949'da Ürdün, Suriye, Lübnan, Batı Şeria ve Gazze'deki Filistinli mültecilere yardım amacıyla kuruldu. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.