UNRWA: Mültecilere yönelik yardım faaliyetleri için daha fazla paraya ihtiyacımız var

UNRWA: Mültecilere yönelik yardım faaliyetleri için daha fazla paraya ihtiyacımız var

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Yüksek Komiseri Philippe Lazzarini, Suriye ve işgal altındaki Filistin topraklarında yaşayan mülteciler ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Lazzarini, UNRWA’nın Suriye ve işgal altındaki Filistin topraklarında yaşayan mültecilere yönelik 2021’de insani yardım faaliyetlerinin devam edebilmesi için bir milyar dolardan fazlasına ihtiyaç duyulduğunu açıkladı.

Lazzarini, UNRWA’nın bu yıl Filistin ve Suriye'deki düzenli hizmetlerini yürütmek için yaklaşık 806 milyon dolara, acil hizmetleri için 550 milyon dolara ihtiyacı olduğunu bildirdi.

Lazzarini, UNRWA'na nakit akışının hala endişe verici olduğunu belirterek, şu anda mevcut veri ve tahminlerin, özellikle devam eden salgın ve ekonomik sonuçlarıyla birlikte bu yılın da mali kerizlerle geçeceğini gösterdiğine dikkat çekti.

Lazzarini, BM Genel Kurulu'nda UNRWA'nın çalışmalarına devam etmesi yönünde oy kullanan ülkelerin, kendilerine adil ve kalıcı bir çözüm bulunana kadar Ajansa ve mültecilere siyasi ve mali desteklerini sürdürmeleri gerektiğini vurguladı.

Son olarak ABD’nin yeni yönetiminden 2018’in başlarında durdurulan yardımların yeniden başlayacağına olumlu baktığına dair işaretler aldığını belirten Lazzarini, mali krizin sadece ABD'nin desteğiyle bitmeyeceğini ve daha fazlası gerektiğini sözlerine ekledi. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.