UNRWA'dan uyarı: Filistinliler kıtlığın eşiğinde

UNRWA'dan uyarı: Filistinliler kıtlığın eşiğinde

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), Gazze'nin kuzeyindeki Filistinlilerin kıtlığın eşiğinde olduğu uyarısı yaptı.

UNRWA, siyonist rejimin 2,3 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze'deki katliamına ilişkin yaptığı açıklamada, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus ve çevresinde yoğun saldırıların devam ettiği, binlerce insanın saldırılardan kaçmaya çalıştığı Refah’ta da yoğun hava bombardımanı nedeniyle buradakilerin de Gazze’nin orta kesimine kaçmaya çalıştığı belirtildi.

Açıklamada, Gazze’nin kuzeyindeki insanların kıtlığın eşiğinde olduğu ve Gazze'de sığınılacak bir yerin kalmadığı kaydedildi.

7 Ekim 2023'ten beri yaklaşık 2,3 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze'ye hava, kara ve denizden saldırıların sürdüğü ifade edilen açıklamada, saldırılar nedeniyle bugüne kadar çoğu kadın ve çocuk 28 bin 858 Filistinlinin katledildiği, 68 bin 677 Filistinlinin yaralandığı vurgulandı.

Daha önce de BM, siyonist rejimin yoğun saldırıları altındaki Gazze'de 2,2 milyon kişinin kıtlık tehlikesiyle karşı karşıya olduğu uyarısı yapmıştı.

Özellikle Gazze'nin kuzeyinde yaşayan Filistinlilerin un bulamadıkları için hayvan yemlerini öğüterek tüketmek zorunda kaldığı bildiriliyor. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.