Ürdün heyetinden Brüksel'deki AGİT konferansında siyonistlere tepki

Ürdün heyetinden Brüksel'deki AGİT konferansında siyonistlere tepki

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) konferansına katılmak üzere Brüksel'e giden Ürdün Parlamentosu heyeti, kendilerine işgalci siyonist heyetinin yanında yer verilmesi üzerine konferanstan çekildi.

Ürdünlü milletvekili Halid Ebu Hassan, heyet başkanı milletvekili İbrahim El-Gar'an'ın konferansı düzenleyenlerden Ürdün heyetinin işgalci heyetinden uzaklaştırılmasını istediğini ve bu talebin reddedilmesi üzerine heyetin konferansa katılmaktan vazgeçtiğini söyledi.

Ürdün heyetinin kendilerine ayrılan yerin siyonist heyetle aynı masada ve yan yana olduğunu gördüğünü ifade eden Ebu Hassan, konferansı organize edenlerin oturma düzeninin değiştirilemeyeceğini iddia ettiklerini bildirdi.

Milletvekili Ebu Hassan, ilkeleri, ahlakları ve dinleri gereği siyonist heyetle yan yana oturmayı reddettiklerini kaydederek, "Dinimiz kutsal mekanlarımızı gasp eden siyonist işgalcilerle birlikte oturmamıza izin vermiyor" dedi.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) üyesi 56 ülke bulunuyor. Teşkilat krizleri önlemeyi, kriz anlarını ve sonrasını yönetmeyi hedefliyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.