Ürdün İhvanı'ndan İsrail anlaşmasına tepki

Ürdün İhvanı'ndan İsrail anlaşmasına tepki

Ürdün İhvanıi İsrail ile yapılan anlaşmanın İsrail'in hakkı olmayan toprakları işgal etmesine meşruiyet kazandırdığını söyledi

Ürdün'de Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) liderlerinden Nebil el-Kufuhi, "Ürdün-İsrail Barış Anlaşması ne Ürdün ne Filistin ne de diğer Arap ülkeleri lehine bir yarar sağladı" dedi.

Presmedya'nın haberine göre, "Arabe Vadisi" barış anlaşması olarak da bilinen Ürdün-İsrail Barış Anlaşması'nın 19'uncu yılı dolayısıyla açıklamalarda bulunan Kufuhi, iki ülke arasında devam eden çeşitli sorunları çözmek amacıyla imzalanan anlaşmanın Ürdün, Filistin ve diğer Arap ülkeleri için herhangi bir çıkar sağlamadığını vurguladı.

Kufuhi, "Zaten prensip olarak anlaşmaya karşıyız. Zira bu, İsrail'in hakkı olmayan toprakları işgal etmesine meşruiyet kazandırmaktadır" diye konuştu.

İsrail Başbakanı İzak Rabin ve Ürdün Kralı Hüseyin arasında 26 Ekim 1994'te Arabe Vadisi'nin güney sınırlarında imzalanan antlaşmayla Ürdün, Mısır'dan sonra İsrail ile ilişkilerini normalleştiren ikinci Arap ülkesi olmuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.