Ürdün'den Burak Meydanı’ndaki kazı çalışmalarının durdurulması çağrısı

Ürdün'den Burak Meydanı’ndaki kazı çalışmalarının durdurulması çağrısı

Ürdün, siyonist işgal rejimine, Filistin topraklarını Yahudileştirme projesi bağlamında işgal altındaki Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'nın güneybatısında yer alan Burak Meydanı'ndaki kazı çalışmalarını durdurma çağrısı yaptı.

Ürdün Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Dayfullah el-Fayiz, Filistin topraklarındaki mukaddes mekanların İslami kimliklerinden tecrit edilmesini hedefleyen sinsi planların hızlandırılması üzerine konu hakkında bir açıklama yaptı.

İşgal rejiminin Kudüs’teki varlığının gayrimeşru olduğunu belirten el-Fayiz, Mescid-i Aksa'ya bağlı Burak Meydanı'ndaki kazı çalışmalarının acilen son verilmesi ve uluslararası hukuka bağlı kalınması gerektiğini vurguladı.

Kudüs kentinin dini ve tarihi kimliğine dokunmama çağrısı yapan el-Fayiz, yürütülen kazı çalışmalarının, Mescid-i Aksa'nın batı kısmının bir parçası olan Burak Meydanı’nda hasara neden olduğunu belirtti.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Dayfullah el-Fayiz, Ürdün'ün, siyonist rejimin işgal altındaki Kudüs ve Mesicid-i Aksa civarındaki tek taraflı tüm girişimlerini reddettiğinin altını çizdi.

Açıklamasında el-Fayiz, Kudüs İslami Vakıflar İdaresi'nin, Mescid-i Aksa'nın işlerini yönetme yetkisine sahip tek kurum olduğunu aktararak, işgal rejiminin söz konusu kazı çalışmalarıyla Kudüs İslami Vakıflar İdaresi'nin yetkileriyle ilgili uluslararası kanunları ihlal ettiğine dikkat çekti.

Açıklamada, Mescid-i Aksa ve çevresindeki tüm restorasyon ve bakım çalışmalarının, sadece Kudüs İslami Vakıflar İdaresi'nin yetkisinde olduğu belirtildi.

Siyonist işgal rejimi, 1967'den bu yana yahudilerin Ağlama Duvarı adını verdiği Burak Duvarı'nda kontrolü elinde bulunduruyor.

Yahudiler, duvarın, Hazreti Süleyman'ın Kudüs’te yaptırdığı mabetten kaldığına inanıyor. Ürdün Vakıflar Bakanlığı'na bağlı İslami Vakıflar İdaresi ise Batı Duvarı olarak da adlandırılan ve Burak Meydanı'nı da içine alan mekânı İslami vakıf alanı olarak kabul ediyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.