Ürdün`den dünyaya Kudüs çağrısı

Ürdün`den dünyaya Kudüs çağrısı

Ürdün Enformasyon Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Muhammed el-Momani, İsrail`in Kudüs`teki kutsal yerlere yönelik ihlallerini durdurması için uluslararası toplum, BM ve İslam ülkelerine müdahale çağrısında bulundu.

Enformasyon Bakanı Momani, yaptığı açıklamada, ülkesinin İsrail`in Kudüs`teki kutsal yerlere yönelik ihlallerini durdurması için ilgili yerlerle sürekli iletişim kurmaya devam ettiğini bildirdi.


İsrail`in ihlallerini durdurması için ülkesinin iletişim kurduğu yerlerden birinin Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) olduğunu ifade eden Momani, Ürdün`ün, İsrail`in Mescid-i Aksa`nın batısındaki duvarın bir kısmına yönelik restore çalışmalarını kınadığını ve reddettiğini kaydetti.

Momani, sözkonusu duvarın ve Ribat el-Kurd diye bilinen eş-Şihabi avlusunun restoresinden Kudüs`teki İslami Vakıflar Dairesi`nin sorumlu olduğunu söyledi.

İsrail Tarihi Eserler Müdürlüğü görevlileri geçen hafta başında geniş güvenlik önlemleri altında Mescid-i Aksa`nın duvarında restore çalışması başlatmıştı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.