Ürdün’den siyonist işgal rejimine kınama

Ürdün’den siyonist işgal rejimine kınama

Ürdün, yüzlerce siyonist işgalcinin ilk kıblemiz Mescidi Aksa'ya baskın düzenlemesi ve provokatif eylemleri nedeniyle siyonist işgal rejimine nota verdi.

Ürdün Dışişleri Bakanlığı, dünyanın muhtelif yerlerinden toplanarak işgal altındaki Filistin topraklarına yerleştirilen siyonistin mübarek Mescidi Aksa’ya baskın düzenlemesi üzerine konu hakkında bir açıklama yaptı.

Söz konusu açıklamada, terör estiren işgalcilerin sınırsız sayıdaki saldırısı kınanırken, provokatif eylemleri nedeniyle işgal rejimine nota verildiği bildirildi.

Geçtiğimiz günlerde siyonist terör örgütleri, Süleyman Mabedi'nin MÖ 586 ve MS 70 yıllarında iki kez yıkılışının yıl dönümü olarak kabul edilen, Tişa BeAv olarak isimlendirilen yas ve oruç günü dolayısıyla bölgedeki işgalcilere, Arefe günü yani bugün için "Mescidi Aksa'ya baskın düzenleme" çağrıları yapmıştı.

Mescidi Aksa’ya düzenlenen saldırıların Müslümanların duygularını harekete geçirici ve kışkırtıcı eylemler olarak nitelendirildiği açıklamada, “İşgal rejiminin, Yahudilerin baskınlarına göz yumması uluslararası kanunları apaçık ihlal etmesidir.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Aksa’nın 140 dönümlük bir alana sahip olduğu ve burada sadece Müslümanların sözünün geçtiği hatırlatılarak, tarihe ve kanunlara saygı gösterilmesi çağrısında bulunuldu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Mescidi Aksa, Kudüs İslami Vakıflar İdaresi'ne aittir ve paylaşılamaz. Gayrimüslimlerin Mescidi Aksa üzerinde hiçbir hakkı yoktur." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, "Kudüs İslami Vakıflar İdaresi'nin çalışmasını engellemeye yönelik adımlar ve Mescidi Aksa'ya yönelik devam eden baskınlar, Mescidi Aksa'nın zamansal ve mekansal olarak bölünmesini dayatmayı hedefliyor." ifadeleri kullanıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler