Ürdünlü Milletvekilinden ümmete Kudüs çağrısı: Yol ayrımındayız!

Ürdünlü Milletvekilinden ümmete Kudüs çağrısı: Yol ayrımındayız!

Emperyalist ABD'nin Filistin'i işgal planına tepki gösteren Ürdünlü Milletvekili Muhammed Nuh El Kudat, "Eğer biz ümmet olarak Kur'an'a göre hareket etmezsek, bizim hiçbir kıymetimiz yoktur" diyerek ümmeti Allah'ın kelamı ile dirilmeye çağırdı.

Yakin Partisi Milletvekili Muhammed Nuh El Kudat, Meclis'te yaptığı konuşmada Amerika'nın Filistin'i işgal planı olan "Yüzyılın Anlaşması"nı lanetledi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın sözlerine de tepki gösteren El Kudat, bu sözlere karşılık ayet ve hadisler paylaşarak hakikatlere işaret etti.

Ümmetin bir yol ayrımına geldiğine dikkat çeken El Kudat, ümmeti Allah'ın kelamı ile dirilmeye ve Kudüs'e sahip çıkmaya çağırdı.

Meclis konuşmasında El Kudat, şunları söyledi:

"Trump, Kudüs'ün onların olduğunu söyledi.

Allah-u Teala (Azze ve Celle, 'İkinci bozgunculuğun zamanı gelince, yüzünüzü kara etsinler, daha önce girdikleri gibi yine mescide (Beyt-i Makdis'e) girsinler ve ellerine geçirdikleri her şeyi yerle bir etsinler diye (üzerinize yine düşmanlarınızı gönderdik.)' diye buyuruyor.

Yine Trump, bu projenin başarıya ulaşması için ekibinin gece gündüz çalıştığını söyledi.

Allah Resulü de (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) 'Ümmetimden bir topluluk, hak üzerinde galip gelmeye devam edecek­tir. Onlara düşmanlık edenler, onlara asla zarar veremeyecektir' diye buyuruyor. 'Ey Allah'ın Resulü! Bunlar nerededir?' diye soruldu. "Onlar, Beyti Makdis'te ve Beyti Makdis'in etrafındadırlar." diye buyurdu.

Trump, 'Bizler bölgedeki halkın maslahatı için çalışıyoruz ve bölge halkı her yaptığımızı kabul etmek zorundadır.' diyor.

Peygamber efendimiz ise; 'Dünyanın tek günlük ömrü bile kalmış olsa Allah, o günü uzatır ki, ümmetimden bir kimse deccal ile savaşsın.' buyurur. Dediler ki 'Ey Allah'ın Resulü onlar nerededir?', 'Sizler Ürdün nehrinin doğusunda onlar ise batısında olacaklardır. Öyle ki, Yahudi, taşın ve ağacın arkasına saklanacak da, taş veya ağaç; 'Ey Müslüman, Ey Allah'ın kulu, şu arkamdaki Yahudi'dir, gel de onu öldür!' diye haber verecektir.'

Trump diyor ki; 'Araplar girdikleri savaşlardan dolayı özür dilemeliler'

Allah (Azze ve Celle) buyuruyor ki: 'Allah yolunda öldürülenleri sakın ölüler sanma! Bilâkis onlar diridirler; Allah'ın, lütuf ve kereminden kendilerine verdikleriyle sevinçli bir halde rableri yanında rızıklara mazhar olmaktadırlar.'

Ya Trump ve yandaşlarının sözü bizi öldürecek ya da Allah'ın kelamı bizi diriltecek!"

"Bizler yol ayrımındayız!"

Ümmetin yol ayrımına geldiğini ifade eden El Kudat, "Çünkü onlar kendi Tevratlarında yazılan akidelerindeki savaşı yürütüyor ve emirlerine göre hareket ediyorlar. Eğer biz ümmet olarak Rabbimizin kitabında geçenlere göre hareket etmezsek, bizim hiçbir kıymetimiz yoktur. Bizler bugün zayıf bir haldeyiz. Zayıflık bizim için bir kusur değildir. İşgal bizim için bir kusur değildir. Çünkü Allah-u Teala, 'İşte o günleri insanlar arasında döndürür dururuz.' diye buyuruyor. Yine, 'Allah, müminleri (şu) bulunduğunuz (galibiyet, güçlü ve iyi) durumda bırakacak değildir. Temizi pisten ayıracaktır.' diye buyuruyor.

Eğer söyleyecek bir söz varsa o da şudur ki, 'Teşekkür ederim Trump, çünkü gerçekleri ortaya çıkarmaya vesile oldun, böylece gerçekleri anlamak isteyen şahısların, kalplerin ve vicdanların önüne serdin!" ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler