Uruguay kıyılarında 2 bin penguen ölü bulundu

Uruguay kıyılarında 2 bin penguen ölü bulundu

Uruguay Çevre Bakanı, ülkenin doğu kıyılarında 2 bin penguenin ölü bulunduğunu söyledi.

Uruguay Çevre Bakanı Carmen Leizagoyen, yaptığı açıklamada son 10 gün içinde ülkenin doğu kıyılarında 2 bin Macellan pengueninin ölü bulunduğunu söyledi.

Leizagoyen, penguenlerin Atlantik Okyanusu'nda öldüğünü ve akıntılarla Uruguay kıyılarına taşındığını söyledi.

Ölüm oranının anormal olduğuna dikkat çeken Leizagoyen, benzer olayın geçen yıl Brezilya'da belirsiz nedenlerle meydana geldiğini hatırlattı.

AFP'ye konuşan bir yetkili ise 1990'lardan ve 2000'lerden itibaren hayvanların yiyecek sıkıntısı çektiğini belirterek Temmuz ayı ortasında Atlantik'te Brezilya'nın güneydoğusunu vuran subtropikal bir kasırganın, muhtemelen en zayıf hayvanların sert hava koşullarından dolayı ölmesine neden olduğunu sözlerine ekledi.

Yetkili, geçtiğimiz günlerde başkent Montevideo'nun doğusundaki Maldonado sahillerinde penguenlerin yanı sıra ölü kuşlar, albatroslar, martılar, deniz kaplumbağaları ve deniz aslanları bulunduğunu söyledi.

Macellan penguenleri güney Arjantin'de yuva yaparlar. Güney yarımkürede kışın, yiyecek ve daha sıcak sular aramak için kuzeye göç ederler, hatta Brezilya'nın Espirito Santo eyaletinin kıyılarına bile ulaşırlar. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.