Üst üste gelen zamlar vatandaşları mağdur ediyor

Üst üste gelen zamlar vatandaşları mağdur ediyor

Artan işsizlik ve hayat pahalılığından yakınan vatandaşlar, asgari ücretin zamlar karşısında yetersiz olduğunu, zamlardan dolayı zorlandıklarını ve yerli malının dolar ile değerlendirilmesinin doğru olmadığını ifade etti.

Pandemi sürecinin başlamasıyla birlikte elektrik, doğalgaz ve suya yapılan zamların yanı sıra temel gıda fiyatlarına neredeyse her hafta zam gelmesi vatandaşları ciddi anlamda mağdur ediyor.

Bir hafta marketten aldığı ürünü bir sonraki hafta tekrar almaya giden vatandaşlar, zamlı fiyatlarla karşılaşıyor. 2019 yılı başında 35 lira seviyesinde olan 5 litrelik sıvı yağ, yılsonu itibarıyla 60 liraya kadar yükseldi. Bu durum maalesef birçok temel gıda fiyatlarına da neredeyse aynı oranda yansıdı.

Artan hayat pahalılığı karşısında ne yapacağını bilemez hale gelen vatandaşlar, asgari ücretin hayatın her alanında peş peşe gelen zamlar karşısında çok yetersiz olduğunu söyledi.

Musa Gezer

"Halkı düşünen yok, sadece ceplerini düşünüyorlar"

Herkesin kafasına göre zam yaptığını söyleyen Musa Gezer, "Hangi hükümet gelirse gelsin olmuyor. Sorunları çözmek her babayiğidin harcı değil. Tabi burada hatalı birisini aramıyorum. Herkesin elinden geldiğini yaptığını düşünüyorum. Herkes yapılan zamların farkında. Burada ne hükümeti ne de muhalefeti eleştirmek istemiyorum. Muhalefet zam diyor ama çözüm önerisi vermiyor. Zam konusunda tatmin edici bir çözümleri yok. Herkes kafasına göre zam yapıyor. Yağ fiyatlarının dolarla ne alakası var. Bu satıcıların kendi ahlaksızlıklarından kaynaklanıyor. Halkı düşünen yok, sadece ceplerini düşünüyorlar. Bir yağın yabancılarla ne alakası var. Yağı yerli diye alıyoruz. Dolar düşüyor ama yağ neden düşmüyor? Bu tamamen ahlaksızlıktır. Kimseyi kandırmasınlar." dedi.

 

Mustafa Seçil

"Memlekette maddi sıkıntılar ortada ama şimdi manevi sorunlar da baş gösterdi"

Maddiyat ile birlikte maneviyatın da çok önemli olduğunu vurgulayan Mustafa Seçil, "Durumun iyiye gitmediği aşikâr. Ülkemiz için dua ediyoruz. Suriye'nin geleceği bir Türkiye var ama bizim gideceğimiz bir Suriye'miz yok. İslam'ın kalesi mesabesinde olan bu ülkenin yıkılmaması gerekir. Maddiyat da maneviyat da önemli. Memlekette maddi sıkıntılar ortada ama şimdi manevi sorunlar da baş gösterdi. Bu sorunların düzelmesi için dua ediyoruz. Devletin de milletin de üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerekiyor." diye konuştu.

 

Ahmet Elcivan

Vatandaşlardan Ahmet Elcivan, "Allah sonumuzu hayır eylesin bu pandemi her yeri etkiledi. Ben Avrupa'da yaşıyorum, 3 senedir buradayım, hayat şartları orada da iyi değil. Pandemiden dolayı insanlar işsiz. Haliyle de maddi bir kaynak olmayınca her yere yansıyor." şeklinde konuştu.

"Kimse böyle olsun istemezdi"

Zamlar karşısında zorlandıklarını ancak zam haberlerine alıştıklarını belirten İlknur isimli hanımefendi ise, "Zamlara alıştık artık. Evde yağ yok dediğimde gidip alıyor. Zamlardan dolayı zorlanıyoruz. Tüm halk zorlanıyor. Yapacak bir şey yok. Bizler de yorulduk ama diyecek bir şey yok. Pandemi de şartları çok etkiledi. Kimse böyle olsun istemezdi. Ülke olarak hepimiz aynıyız ama yapacak bir şey yok." ifadelerini kullandı.

Osman Bektaş

"Asgari ücrete yapılan zam diğer zamları karşılamıyor"

Hayatın birçok alanında orantısız bir şekilde zam yapıldığını belirten Osman Bektaş, "Ne diyebilirim ki, fiyatlar birbirini tutmuyor zaten. Coronavirus'ten dolayı her şey daha da yükselecektir. Zamlardan etkileniyorum. Asgari ücrete yapılan zam diğer zamları karşılamıyor. Asgari ücret fiyatlar karşısında yetersiz kalıyor." dedi.


Üst üste gelen zamlar vatandaşları mağdur ediyor

Üst üste gelen zamlar vatandaşları mağdur ediyor

Üst üste gelen zamlar vatandaşları mağdur ediyor

Üst üste gelen zamlar vatandaşları mağdur ediyor

Üst üste gelen zamlar vatandaşları mağdur ediyor

Üst üste gelen zamlar vatandaşları mağdur ediyor

Üst üste gelen zamlar vatandaşları mağdur ediyor

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.