"Üstad bu coğrafyanın iman kütüğünü yeniden yazmıştır"

"Üstad bu coğrafyanın iman kütüğünü yeniden yazmıştır"

Bursa'da üniversite öğrencilerinin düzenlediği etkinliğe katılan Araştırmacı-Yazar Özkan Yaman, Bediüzzaman Said-i Nursi'nin iman kütüğünü yeniden yazdığını söyledi.

Bursa'da Genç Düşünce Topluluğu tarafından Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Fethiye Kültür Merkezi'nde Üstad Bediüzzaman'ı anlama etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe öğrencilerin yanı sıra sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını Genç Düşünce Topluluğu Başkan Yardımcısı Emrullah Aytimur yaptı. Aytimur, "Kimlik arayışı içerisinde bocalayıp duran, törpülenmiş İslami anlayışlarıyla vahdetten uzak portreler çizen bireyleri İslami kimlikle buluşturmak için çalışmalar yürütüyoruz. Üstad büyük bir rehber ve şahsiyetti. Bu özelliğiyle çağın manevi hastalığını tespit edip bu hastalıklara Kur'an-ı Kerim çerçevesinde Risale-i Nur'u bir reçete olarak sunmuştur. Bizlere düşen görev üstadın davasını hakkıyla anlamaktır." dedi.

Bediüzzaman Said-i Nursi için bestelenen ezgi ve şiirlerin seslendirilmesinin ardından Araştırmacı-Yazar Özkan Yaman katılımcılara hitap etti.

Said-i Nursi'nin Risale-i Nur eserinin sosyal ve bireysel sorunlara çözümler içerdiğini belirten Yaman, "Bediüzzaman'dan bahsetmek biraz zordur. Çünkü çok acılar çekmiştir. Acılardan bahsetmek ise zordur. Ondan bahsetmek bazense kolaydır. Çünkü 82 yıllık ömür dolu dolu geçmiştir. Onun hakkında bilgiler çok. Üstad bu coğrafyanın iman kütüğünü yeniden yazmıştır. Üstad bu coğrafyanın İslam künyesini tekrar yerine takmıştır. İnşallah bir gün çocukluklarımıza ders kitaplarında onun hayatını okutacağız. İnşallah bir gün şuna buna takılmadan 'Anlamıyoruz, başka kitap mı yok?' demeden, bu gibi kuruntulara kapılmadan Risale-i Nur'u elimizden düşürmeyeceğiz." dedi.

Konuşmanın ardından, Kuran Nesli Platformu tarafından düzenlenen Kuran Nesline Meal Sınavı'nda dereceye girenlere hediyeleri verildi. Etkinlik, kapanış duasıyla sona erdi. (Mustafa Bikeç-İLKHA)














 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.