Üstgeçidi olmayan otoyol ölüm yolu oldu

Üstgeçidi olmayan otoyol ölüm yolu oldu

Batman’ın Kozluk ilçesi Üçyol bölgesinde uluslararası İpekyolu güzergâhında üst veya altgeçidin olmaması her yıl trafik kazalarında birkaç cana mal oluyor.

Uluslararası ulaşımda yüzlerce aracın geçtiği, Kozluk ilçesi Üçyol bölgesinde uluslararası İpekyolundan karşıya geçmek özellikle öğrenciler ve yayalar için büyük risk taşıyor.

 

Her gün ilkokul çocuklarının gidiş ve dönüşlü olarak Sağlık ve Tepecik mahallelerinden gelip otoyoldan geçerek 29 Ekim İlköğretim okuluna gitmeleri ise hayati riskleri beraberinde getiriyor.

 

Yoğun trafik akışının olduğu İpekyoluna üstgeçit isteyen ilçe sakinleri, yetkililerin bu konularda duyarsız olduklarını belirtiyor.

 

Üçyol karayolunda bir Ramazan ayında karşıdan karşıya geçerken yaşanan kaza sonucu dedesini kaybeden ilçe sakinlerinden Mehmet Şirin Onuk, “Üçyol Uluslararası İpekyolu üzerinde. Dolayısıyla bu yol Üçyol bölgesinin yerleşim yerinin ortasından geçiyor. Bu nedenle hız limitine uymayan sürücüler 80-90 kilometre hızla gidiyorlar. Hal böyle olunca can güvenliği de sıfıra iniyor. Bu nedenle üstgeçit şart! Çünkü birçok okul bu ipek yoluna yakın mesafede. Okul öğrencileri bu anayoldan geçmek zorundalar. Burası çok işlek bir yol olduğundan sık sık kazalarda yaşanıyor. Alt ve üstgeçit olmadığından geçen yıl yaşanan bir kaza sonucu ben de dedemi kaybettim." diye konuştu.  (Muhammed Said Aksoy - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.