Üstü açık su kuyusu tehlike saçıyor

Üstü açık su kuyusu tehlike saçıyor

Diyarbakır'ın Dicle ilçesine Bağlı Dede (Şexselamet) köyü sakinleri, yıllardır su ihtiyaçlarını üstü açık su kuyusundan karşıladıklarını belirterek, sıkıntılarının giderilmesini istedi.

DİYARBAKIR - Dicle (Pîran) ilçesine bağlı 200 hanelik Dede (Şexselamet) köyü sakinleri, yaşadıkları su sıkıntısının giderilmesini istedi. Yıllardır su ihtiyaçlarını karşıladıkları su üstü açık su kuyusunun tehlike saçtığını belirten köy sakinleri, yetkilileri göreve çağırdı. 

 

Köylerinde su sıkıntısı olduğunu belirten köy sakinlerinden Tarık Akel, “Yıllardır bu köyde su, yol ve elektrik sıkıntısı vardır. Biz de insanız Allah için yetkililer gelip su kuyumuza baksın burada bu kadar insan yaşıyor sularını kendi imkânlarıyla halletmeye çalışıyorlar. Bizim bu köy kuyusunun üstü açıktır. Birkaç sefer köpek düştü. biz bu kuyudan 200 ev su içiyor. Yetkili görevlerini yapsınlar. Sonuçta bizde insanız.” dedi.

 

İçtikleri suyun sağlıklı olmadığını belirten Akel, "İçtiğimiz su sağlıklı değil. İsterseniz bakın içi dolu taş, pastır. Borularımız sağlam değil, kuyumuzun üstü açıktır. Köyde delisi var, çevrede bizi sevmeyenler var, gelip kuyunun içerisine zehir atsalar bunun hesabını kim verecek bu kuyuya 5 sefer köpek düştü." diyerek yaşanan tehlikeye dikkat çekti.

 

Köy sakinlerinden Mehmet Gökdemir de, "Köyümüzün su sıkıntı vardır kuyunun üstü açıktır. Kuyu köyde tehlike saçıyor. Birisi zarar verici bir şey atarsa kim bunun hesabını verecek." diye sordu.     (Veysi Demirci - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.