UÜ’de master ve doktora kontenjanlarına rekor başvuru

UÜ’de master ve doktora kontenjanlarına rekor başvuru

Bursa Uludağ Üniversitesi’nin yüksek lisans ve doktora kontenjanlarına yaklaşık 14 bin öğrenci ile rekor sayıda başvuru gerçekleşti.

Bursa Uludağ Üniversitesi’nin artırılan yüksek lisans ve doktora kontenjanlarına 14 bin civarında öğrenci başvuru yaptı.

Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler, Sağlık Bilimleri ve Eğitim Bilimleri Enstitüleri’nde açılan toplam 5 bin 352 kişilik yüksek lisans ve doktora kontenjanına 14 bin 8 öğrenci başvuru yaptı.

Öğrenciler ağırlıklı olarak yüksek lisans kontenjanlarına başvuru yaparken, 13 bin 531 öğrenci yüksek lisans eğitimi almak için, 477 öğrenci de doktora yapmak için başvuru yaptı. Lisansüstü eğitim kontenjanlarına, Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri Enstitüleri’nde daha yoğun başvuruların olduğu gözlemlendi. Sağlık ve Eğitim Bilimleri Enstitüleri’nde de geçen yıllara oranla yaklaşık 2 katı bir başvuru artışı yaşandı.

Rektör Ulcay: Hedef 10 bin öğrenci

Uludağ Üniversitesi’nde okuyan nitelikli öğrenci sayısını arttırmak için enstitülerde yeni kontenjanlar açtıklarını söyleyen Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, önceki yıllara oranla yaklaşık 3 katı bir kontenjan artışına gittiklerini açıkladı.

2017 yılı için 8 bin yüksek lisans ve doktora öğrencisi sayısına ulaşmak istediklerini ifade eden Ulcay, “2016 yılında 7 bin 300 lisansüstü öğrencimiz vardı. Uludağ Üniversitesi olarak hedefimiz toplam 10 bin yüksek lisans ve doktora öğrencisine ev sahipliği yapmaktır. Bu amaçla da son iki yıldır kontenjan sayılarımızı ciddi oranlarda artırıyoruz. Önceki yıllara oranla 4 katı kontenjan artışına gittiğimiz enstitülerimiz var. Önümüzdeki tabloya baktığımızda enstitülerimizde yüksek lisans eğitimi almak isteyen öğrencilerin sayısında çok ciddi bir artış görüyoruz. Yaklaşık 14 bin öğrenci Uludağ Üniversitesi’nde yüksek lisans için başvuru yapmış. Burada artırdığımız kontenjan sayılarının da önemli olduğunu düşünüyorum. Doktora yapmak isteyen öğrencilerimizde de belirgin bir artış gözlemliyoruz. Hedefimiz Uludağ Üniversitesi’ni Türkiye’nin en iyi 10 üniversitesi arasına sokmaktır. Sadece öğrenci kalitesi anlamında değil, eğitim ve fiziki kalite anlamında da yatırımlarımız ve çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki dönem disiplinler arası alanlarda da yeni yüksek lisans ve doktora kontenjanları açılacağını söyleyebiliriz.” dedi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler