Uyuşturucu illeti dünyanın mustarip olduğu bir meseledir

Uyuşturucu illeti dünyanın mustarip olduğu bir meseledir

​Madde kullanımı hakkında uyarı ve tavsiyelerde bulunan Dr. Aydın Gök, uyuşturucunun dünyanın mustarip olduğu bir mesele olduğuna dikkat çekti.

İdeal Eğitim Vakfı (İDEV) ile Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da "Uyuşturucu Kullanımı ve Madde Bağımlılığı" temasıyla bir seminer gerçekleştirildi.

İl Kültür Merkezi Konferans salonunda düzenlenen seminerin sunuculuğunu eğitimci Abdullah Aslan'ın yaptı. Seminer, İlahiyatçı Hifzullah Çiftçi'nin okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programın anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan İDEV Batman Koordinatörü Salih Güzel, vakıf ile ilgili bilgiler verdi. Güzel, İdeal Eğitim Vakfı ile Peygamber Sevdalıları Vakfı'nın birlikte organize ettiği ideal eğitim seminerine katılımlarından dolayı herkese teşekkür etti.

Güzel, "İDEV eylül ayında memleket genelinde seminerler başlatmış ilk seminerlerini eylül ayının son haftasında birçok merkezde gerçekleştirmiştir. Peygamber Sevdalıları Vakfı yıllardır yüzbinlerin katıldığı siyer sınavları ve büyük kitlelerin katıldığı açık alan etkinlikleri ile salon etkinliklerini organize etmektedir. Kuruluşu kısa olmasına rağmen İDEV Peygamber Sevdalıları Vakfı ile bir araya gelerek imkan ve tecrübelerini birleştirmek suretiyle ideal eğitim seminerlerini birlikte organize etmeyi böylece halkımızı daha iyi hizmet vermeyi amaçlamışlardır. Onun için ideal eğitim seminerleri bundan böyle İDEV ve Peygamber Sevdalıları tarafından birlikte düzenlenecektir." dedi.  

"Uyuşturucu bireylerin ve ailelerin hayatını karartıyor"

Ardından kürsüye gelen Dr. Aydın Gök, "Uyuşturucu Kullanımı ve Madde Bağımlılığı" ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

Toplumdaki sorununlara dikkat çeken Gök, "Toplumun dertleri bizim dertlerimizdir. Toplumun sıkıntı ve hastalıkları bizim sıkıntı ve hastalıklarımızdır. Dolayısıyla toplumun içinde bulunduğu hastalık ve sıkıntıların hiçbirine duyarsız kalamayız. Çünkü toplumun sorunlarının çözümünü biz üstlenmişiz. Üzerimize büyük bir mesuliyet almışız ve bu bizim sorunumuzdur. Bu konu sadece bir ülke ve coğrafyayı değil salında bütün bir dünyayı etkiliyor. Uyuşturucu illeti bütün dünyanın mustarip olduğu bir meseledir. Özellikle toplumsal meselelerin başında gelmektedir. Uyuşturucu bireylerin ve ailelerin hayatını karartıyor. Sadece kullanan için değil ailesi, çevresi ve dostları tümü bundan maddi ve manevi olarak etkileniyorlar." ifadelerini kullandı.  

"Allah-u Teâlâ insanoğlunu kâinata gönderirken onu iki işle mükellef kılmıştır"

Daha sonra İTTİHADUL ULEMA üyesi İlahiyatçı Remzi Uçar, "Uyuşturucu Kullanımı ve Madde Bağımlılığının İslam Fıkıh Boyutu" temasıyla bir konuşma yaptı.

Uyuşturucu kullanımı ve madde bağımlılığının insan üzerinde oluşturduğu tahribata değinen Uçar, "Allah-u Teâlâ'nın en güzel şekilde yarattığı insan nasıl olur da yerlere serilir, nasıl olur da çöplerde ölür gider. Bunu kim insanlara reva görür. Olsa olsa şeytani fikre mensup olan izimler bunu reva görür. Allah-u Teâlâ insanoğlunu kâinata gönderirken onu iki işle mükellef kılmıştır. Bunlardan biri ibadet diğeri ise dünyanın imarıdır. Bu iki işinde gerçekleşebilmesi için insanoğlunun akılı olması gerekiyor." dedi.

"Uyuşturucu denilen illet din, mal, nefis, akıl ve ırza zarar vermektedir"

Uyuşturucunun zararlarına dikkat çeken Uçar, "Allah-u Teâlâ bazı şeyleri insanoğluna haram kılmasının maksadı 5 şeyi korumaktır. Bunlar din, mal, nefis, akıl ve ırzı korumaktır. Tüm şeraitler bunun için gelmiştir. Hata beşerî ideolojilerde buna benzer bazı kesitler bulunmaktadır. Uyuşturucu denilen illet beş maksadın tümüne zarar vermektedir. Uyuşturucu denilen ilet tüm şeriatların 124 bin peygamberin, 4 büyük kitabın ve suhufların insana getirdiği o öğretilerdeki şeriatın 5 maksadına zarar vermektedir." şeklinde konuştu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.