Uyuşturucu maddeler nesle zarar verir

Uyuşturucu maddeler nesle zarar verir

​Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde İDEV tarafından uyuşturucu ve madde bağımlılığı ile mücadele konulu seminer düzenlendi.

İdeal Eğitim Vakfı (İDEV) Şanlıurfa’nın Viranşehir Temsilciliği tarafından uyuşturucu ve madde bağımlılığı ile ilgili Viranşehir Belediyesi Kültür Merkezi Ömer Halisdemir Konferans Salonunda seminer düzenlendi.

 Sunuculuğunu Ahmet Kaya’nın yaptığı program, Abdülhamit Aslanlı tarafından okunan Kur’an’ı Kerim ile başladı.

Seminerde Araştırmacı Ömer Çelik hoca bir konuşma yaptı.

İnsanın aklına, dinine, canına, malına ve namusuna zarar verdiği bilinen her türlü kötülüğün dinen yasaklandığını belirten Çelik, bağımlılık yapan, sarhoş edici ve uyuşturucu maddelerle mücadele konusuna daha çok can ve mal emniyeti açısından yaklaşıldığını belirtti.

Konuya, bununla beraber akıl ve nesli koruma yönünden de bakıldığını vurgulayan Çelik, "Çünkü uyuşturucu maddeler bağımlılığında hem mala hem cana hem akla ve nesle zarar verir.  Allah Resûlü, her konuda insanlığa örnek ve rehberdir. İyilik ve güzellikleri emretmiş; kötülükleri ve çirkinlikleri yasaklamıştır. O getirdiği dini esaslar ile insanlık tarihinin farklı devirlerinde ortaya çıkması muhtemel bütün çirkinlikleri ortadan kaldırmayı ve kötü alışkanlıkları engellemeyi hedeflemiştir. İnsanın aklına, dinine, canına, malına ve namusuna zarar verdiği bilinen her türlü kötülük dinen yasaklanmıştır." dedi.

Çelik, "O illete bulaşmış gençlerimizin hesabını Allah, cami hocasından, şehrin valisinden, Emniyet Müdürlüğünden soracak çünkü o genç bizim gencimizdir. Niçin bu hale geldik?  İşte biz her yerde dilimizin döndüğü kadarıyla söylemeye çalışacağız. Bunu mahallelerde yâda okul önlerinde gördüğümüz anda vali ise valiye kaymakam ise kaymakama hemen bildireceğiz. Diyeceğiz 'benim mahallem de uyuşturucu satılıyor.' Bunun ismi ispiyonculuk değil. Çünkü benim mahallemde olduğu için benim çocuğum da alışacak." ifadelerini kullandı.

Çelik, özellikle uyuşturucu haberlerinde, uyuşturucunun piyasa değerinin ön planda tutulduğunu; bunun yanlış olduğuna belirterek ne kadar kişiye zarar verdiğine dikkat çekilmesi gerektiğini vurguladı.

Program Dr. Mehmet Akdağ'ın sunumuyla son buldu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.