Uzaktan eğitime erişemeyen öğrencilere tablet desteği

Uzaktan eğitime erişemeyen öğrencilere tablet desteği

Siirt Valiliği, maddi imkânı olmadığı için uzaktan eğitime erişemeyen 100 öğrenciye, Mili Eğitim Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen törende tablet verdi.

Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen tablet dağıtım törenine, Siirt Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip, şube müdürleri, öğrenci ve veliler katıldı.

"Tabletlerin alınmasında devletin ve hayırsever iş adamlarının desteği oldu, bu katkılarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum.” diyen Vali Hacıbekteşoğlu, Bu süreçte bazı aksamaların olduğunu ama velilerin endişelenmemesi gerektiğini söyledi.

"Bütün imkânlarımızı seferber edeceğiz"

"Başarının arttırılması noktasında herhangi bir endişe duymuyoruz.” diyen Hacıbekteşoğlu, “Eğitim kalitesinde bir sıçrama yakaladık, bu devam edecek. Bu süreçte bir aksama oldu ama Velilerimiz endişe etmesinler, bu aksamayı yüz yüze ve uzaktan eğitimle telafi edebiliriz. Bütün Siirtli iş adamlarını, esnafımızı ve imkânı olan herkesi bilgisayar veya tabletleri öğrencilere ulaştırmak amacıyla EBA erişim noktalarına, Mili Eğitim Müdürlüklerimize ve okullarımızla iletişime geçmeye davet ediyoruz.” diye konuştu.

"İnternet çekme noktasında sıkıntılar yaşadık"

Dünya ve Türkiye’nin ciddi manada etkilendiği krizden en çok etkilenen bölgelerin başında Siirt’in geldiği belirten Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip, bu yeni dünya düzenine biz dâhil hiç kimsenin hazır olmadığına dikkat çekti.

Edip, “Niye bu kadar etkilendik? İnternete erişim noktasında ciddi sıkıntılar var, tablet, bilgisayar noktasında sıkıntılar vardı. Bir diğer sıkıntı ise bu yeni dünya düzenine hazır değildik ama buna çok hızlı bir şekilde adapte olmaya ve öğrencilerimizi uzaktan eğitimle eğitimin içinde tutmaya çalıştık. En büyük sıkıntılardan bir tanesi internet çekme noktasında yaşandı. Kırsal alanda biraz daha dezavantajlıydı bu durum, tableti olan ile olmayan öğrencilerin istatistiklerini çıkarmaya çalıştık.” dedi.

"Tabletleri öncelikle ekonomik durumu kötü olan öğrencilere vereceğiz"

"Kısa zaman içerisinde işadamlarımız ve esnafımızla birlikte bir kampanya daha başlatacağız.” diyen Edip, “Türkiye ortalamasının biraz üzerindeyiz. Bakanlığımız da çok ciddi manada tablet gönderecek, bu tabletleri nasıl dağıtacağız? Öncelikle ekonomik durumu kötü olan, kardeş sayısı fazla olan, başarılı olan ve interneti çeken öğrencilerimize dağıtacağız. Biliyorsunuz bilgisayarda KDV indirim var. İlimizde kısa süre içerisinde tanıtım yapacağız ve en azından öğrencilerin yüzde 80-90’ının evlerine internet ve bilgisayar girmesi hedefimiz var.” ifadelerini kullandı.

Maddi imkânları olmadığı için tablet veya bilgisayara erişemediklerini ifade eden öğrenciler, “Genelde anne veya babamızın telefonları ile uzaktan eğitime katılabiliyorduk ama kardeşlerimiz ile derslerimiz çakıştığı için de çoğu zaman canlı derslere katılamıyorduk. Bizlere verilen tabletlerden dolayı çok mutluyuz, teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandılar.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.