Uzmanından sürücülere araç bakım uyarısı

Uzmanından sürücülere araç bakım uyarısı

Havaların soğumaya başladığı bugünlerde sürücüleri, araçlarının kışlık bakımlarını ihmal etmemeleri konusunda uyaran uzmanlar, araçların kış şartlarında rahatlıkla kullanılabilecek seviyeye getirilmesi gerektiğini belirtti.

Sürücülerin araç bakımlarını kesinlikle ihmal etmemeleri gerektiğini ifade eden uzmanlar, kış aylarında araç bakımlarının önemine dikkat çekiyor.

Oto bakım ustası Cihat Oğur, İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada, araç sahiplerinin araç bakımlarını zamanında yapması gerektiğini söyledi.

Cihat Oğur

Bakımların zamanında yapılmaması durumunda araçlarda büyük bir masraf çıkabileceğini ifade eden Oğur, araç sahiplerine kışlık bakım uyarısında bulundu.

Aracın öncelikle yağ, antifriz, hava filtrelerinin kontrol edilip tüm bakımlarının yapılması gerektiğini dile getiren Oğur, araç bakımının hayati öneme sahip olduğunu kaydetti.

“Bakımı erken yapın”

Oğur, “Kış aylarının gelmesiyle birlikte araç sürücülerine tavsiyem araçlarının kışlık bakımlarını erken yapmalarıdır. Bunun nedeni ise havaların tam soğuması sürecinde başlarına herhangi bir kazanın gelmemesidir. Araçlarında fazla masraf çıkmasın diye kışlık bakılarını erken yapmalarını tavsiye ediyorum. Özellikle kış aylarında araçlarda yaptığımız işlemlerden biri antifriz, ikincisi ise motor yağıdır. Bunlar çok önemlidir. Bütün araç sahipleri, özellikle de ticari araç kullananların bir an önce kışlık bakımlarını yapmalarını gerekir.” dedi.

“Bakımı geç yapanların masrafı birden beşe çıkıyor”

Kışın araçlarda en önemli bakımlardan birinin de antifriz olduğunu vurgulayan Oğur, şöyle devam etti:

“Kış mevsiminin başlamasıyla birlikte kendilerine ve araçlarına önem veren duyarlı müşterimiz araç bakımlarını erken yapıyorlar. Antifriz aracın donmasını ve paslanmasını engelliyor. Aracın kışlık bakımını geç yapanlar ise normalde masrafı 100 lirayken sonradan bu masraf 5’e katlanıyor. Bizde antifriz ölçüm cihazımız var. Onunla aracın antifrizini ölçüp kaç derece soğuğa dayanıklıdır diye müşterilerimize bilgi veriyoruz. Ona göre aracın yağ, antifriz ve filtre bakımlarını yapıyoruz. Bir aracın motor bakımında yapılacak ne varsa onu yapıyoruz.”

“Fiyatlar yükselmiş durumda”

Yaşanan zamlardan dolayı bakım masraflarının da arttığını belirten Oğur, “Bakım fiyatı geçen sene 200 lirayken bu sene 400-500 liraya yükselmiş durumda. Tabi bu fiyat artışı sadece motor yağında değil bütün her şeyin fiyatına yansımış. Sürücü aracın kışlık bakımını 8-9 binde yapacağı yerde bu sefer 15-17 binde değiştirmeye başlıyor. Bu da zamanla motora zarar vermeye başlıyor. Sürücü 100-200 liradan kaçayım derken 3 bin, 5 bin lira masraf çıkıyor.” diye konuştu.

Bekir Çetin

“Aracınızın bakımını yapın ki canlar yanmasın”

Aracının kışlık bakını yaptıran sürücü Bekir Çetin ise şunları söyledi: “Kaza ve kötü olumsuzluklardan etkilenmemek için aracımın kışlık bakımını yaptırmaya geldim. Aracımın yağını, filtresini ve antifrizini değiştirdim ki aracım hem kışın rahat çalışsın hem de yollarda kalmayayım. Aracın gereken bakımlarını şimdiden yaptırıyorum. Herkese de kış ayı öncesi araçlarının bakımlarını yapmalarını tavsiye ediyorum. Özellikle ticari araçlar bakımlarını yapsınlar ki kimsenin canı yanmasın.”(İLKHA)


Uzmanından sürücülere araç bakım uyarısı

Uzmanından sürücülere araç bakım uyarısı

Uzmanından sürücülere araç bakım uyarısı

Uzmanından sürücülere araç bakım uyarısı

Uzmanından sürücülere araç bakım uyarısı

Uzmanından sürücülere araç bakım uyarısı

Uzmanından sürücülere araç bakım uyarısı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.